Polskie Radio Dzieciom

Potaź truskawkowy i rabarbarowy

Ostatnia aktualizacja: 27.05.2018 16:00
Po raz pierwszy nie gotowaliśmy w kuchni Polskiego Radia Dzieciom. W naszą kulinarną podróż wyruszyliśmy razem z uczestnikami warsztatów kulinarnych, które odbyły się w Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie.
Audio
  • Jak przyrządzić potaź truskawkowy i rabarbarowy. (Zapraszamy do stołu/Polskie Radio Dzieciom).
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: shutterstock

Wspólnie przygotowaliśmy potaź truskawkowy i rabarbarowy. Jeżeli jesteście ciekawi czym jest i jak zrobić tę potrawę odsłuchajcie załączoną audycję.

Audycję przygotowała Marta Powałowska.
”Zapraszamy do stołu” w Polskim Radiu Dzieciom, w każdą niedzielę o 9.00.

data emisji: 27.05.2018

jo

Zobacz więcej na temat: gotowanie dzieci
Zobacz także
Czytaj także

Czeskie knedliki ze śliwkami

Ostatnia aktualizacja: 15.07.2018 12:00
Kontynuując naszą wakacyjną, kulinarną podróż po Europie dotarliśmy do Czech. To kuchnia bogata w smaki i bardzo różnorodna. W Czechach znajdziemy wiele interesujących dań, ja jednak postanowiłam zaproponować Wam dziś zrobienie takiego, które według mnie najbardziej kojarzy się z tym pięknym krajem. Zapraszam na czeskie knedliki ze śliwkami.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Francuski sernik

Ostatnia aktualizacja: 22.07.2018 12:00
Wakacje to czas podróży, zatem i my podróżujemy. W jaki sposób? Poznając smaki poszczególnych europejskich krajów. Odwiedziliśmy już Hiszpanię, Włochy oraz Czechy dziś udamy się do Francji. To kraj tak samo piękny jak smaczny, o czym przekonacie się pichcąc razem z nami. Zapraszamy na francuski sernik.
rozwiń zwiń