Powieści na antenie

Czytaj także

Julian Barnes i angielsko-francuska kuchnia

08.01.2016 16:10
W "Drodze przez mąkę" rozmawialiśmy o twórczości - i obecnych w niech wątkach kulinarnych - Juliana Barnesa, pisarza i eseisty.
Tematy kulinarne pojawiły się m.in. w książce Juliana Barnesa (na zdj.) pt. Coś do oclenia. Anglik we Francji
Tematy kulinarne pojawiły się m.in. w książce Juliana Barnesa (na zdj.) pt. "Coś do oclenia. Anglik we Francji"Foto: PAP/EPA/ALBERTO ESTEVEZ
Posłuchaj
21'50 Julian Barnes i angielsko-francuska kuchnia
więcej

O gotowaniu w powieściach i opowiadaniach Juliana Barnesa, o jego eseju kulinarnym na temat kuchni francuskiej w Anglii oraz o nietłumaczonej w Polsce książce Barnesa w całości poświęconej gotowaniu opowiadał Bogusław Deptuła.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Bogusław Deptuła

Data emisji: 9.01.2016

Godzina emisji: 12.00

jp/mc

Czytaj także

"Pedant w kuchni". Julian Barnes od kuchni

28.04.2017 17:05
O kłopotach z gastronomiczną precyzją w książce wybitnego angielskiego prozaika opowiadał krytyk sztuki Bogusław Deptuła.
Julian Barnes
Julian Barnes Foto: PAP/MARTA PEREZ
Posłuchaj
23'01 Bogusław Deptuła o książce "Pedant w kuchni" Juliana Barnesa (Droga przez mąkę/Dwójka)
więcej

pedant okł.jpg

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Bogusław Deptuła

Data emisji: 29.04.2017

Godzina emisji: 10.00

bch