O kuchni flandryjskiej i niderlandzkiej w połowie XVI wieku

Ostatnia aktualizacja: 23.05.2020 10:59
"Osobliwe Przygody Dyla Sowizdrzała" Karola de Costera były kanwą rozmowy o kulinariach z gościem audycji, pisarką Wandą Klenczon.
Audio
  • Kuchnia flandryjska i niderlandzka z połowy XVI wieku w świetle "Osobliwych Przygód Dyla Sowizdrzała" (Droga przez mąkę/Dwójka)
Ilustracja: Dyl Sowizdrzał
Ilustracja: Dyl SowizdrzałFoto: shutterstock/KUCO

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadził: Łukasz Modelski

Gość: Wanda Klenczon (pisarka, tłumaczka)

Data emisji: 23.05.2020

Godzina emisji: 10.00


Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

"Cmentarz w Pradze" Umberta Eco - erupcja kulinarna i spiskowe teorie

Ostatnia aktualizacja: 02.04.2016 12:00
– Jedzenie w niesłychanej obfitości i wyrafinowane jest tym elementem, który ma uczłowieczyć postać głównego bohatera, skądinąd odrażającą – opowiadała o powieści Umberta Eco "Cmentarz w Pradze" Wanda Klenczon.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Co się jada w powieściach Tomasza Manna?

Ostatnia aktualizacja: 04.09.2016 09:29
- Motyw kulinariów w twórczości Manna jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem, zwłaszcza w konfrontacji z osobą pisarza - przyznała w Dwójce Wanda Klenczon.
rozwiń zwiń