Jem więc jestem... bardzo modny

Ostatnia aktualizacja: 12.12.2014 12:20
Kulinarne programy telewizyjne, blogi, targi śniadaniowe - popularność takich przedsięwzięć to dowód, że Polacy rozsmakowali się w jedzeniu.
Jem więc jestem... bardzo modny
Foto: Glow Images/East News

Mody żywieniowe w ostatnich latach zmieniają się jak w kalejdoskopie. Od nich zależy powodzenie gastronomicznych biznesów oraz sprzedaż produktów spożywczych. Co nakręca trendy kulinarne i od czego zależy ich powodzenie porozmawiamy z Agnieszką Wojtowicz - Jach, dziennikarką i promotorką nowej kuchni polskiej.

***

Na "Tędy po trendy" zapraszamy w sobotę (13.12) w godz. 9.00-11.00. Audycję poprowadzą Aleksandra Jasińska i Kamil Jasieński.

(kul)

Czytaj także

Eko moda - chwilowy trend czy stała tendencja?

Ostatnia aktualizacja: 18.10.2014 14:00
Brytyjska projektantka Suzanne Lee hoduje materiał z zielonej herbaty, drożdży, cukru i garstki bakterii, z których po kilku tygodniach tworzy się organiczna tkanina. Lee "szyje" z niego bluzki, kurtki, kimona, a w zasadzie rzeźbi je, kiedy materiał jest jeszcze mokry i plastyczny. - Projekt jest ciekawy, ale trudno mu wróżyć szansę na wielki sukces - powiedziała Anna Pięta.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Biżuteria z części samochodowych - nowy trend dla odważnych

Ostatnia aktualizacja: 16.11.2014 12:00
Uszczelki, fragmenty filtrów, żarówki z kontrolek - wszystko może się przydać do stworzenia oryginalnej biżuterii z różnych częściach samochodów.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Polska moda? Koniec z taftą, czas na sztukę

Ostatnia aktualizacja: 29.11.2014 13:20
W czasach blogów, poradników wydawałoby się, że każdy powinien mieć swój styl. - Moda to sztuka wyboru - mówi Anna Pięta. I dodaje, że Polacy radzą sobie coraz lepiej, także dzięki projektantom.
rozwiń zwiń