X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Kuchnia ekologiczna i ekonomiczna? To możliwe!

Ostatnia aktualizacja: 08.12.2017 16:30
- Można jeść zdrowo i nie wydawać na to całej pensji - przekonuje Monika Mrozowska, aktorka, propagatorka zdrowego odżywiania, autorka książki "Ekologiczna kuchnia ekonomiczna".
Audio
  • Monika Mrozowska o sposobach na zdrowe i tanie odżywianie (Dajesz radę/Czwórka)
(zdj. ilustracyjne)
(zdj. ilustracyjne)Foto: AYA images/Shutterstock.com

Monika Mrozowska Warto korzystać z okazji, kiedy wyjeżdżamy za miasto. Namawiam, żeby zatrzymać się, kupić jajka albo dynię prosto z pola

"Na zdrowiu nie oszczędzamy" - takie hasło w kontekście prawidłowego odżywiania pojawia się często. Dlatego zdrowa, ekologiczna kuchnia kojarzy się z artykułami z wyższej półki. Tymczasem wystarczy kilka wskazówek i szybko można przekonać się, że zdrowa i ekologiczna kuchnia może być niedroga. - Należy odżywiać się racjonalnie i w sposób zrównoważony przez cały czas, a nie tylko przy okazji kupienia drogiej certyfikowanej kaszy jaglanej, której cena bywa sześciokrotnie wyższa od tej bez certyfikatu - wyjaśnia gość Czwórki. 

Monika Mrozowska radzi też, by przede wszystkim kupować produkty proste i łatwo dostępne. - Najlepiej takie, które rosną w naszym klimacie i na które akurat jest sezon. Wtedy mamy pewność, że są w danym okresie najtańsze i najlepsze. Nawet bez certyfikatu - dodaje autorka książki i opowiada o przepisach, które nie zrujnują domowego budżetu, tłumaczy, dlaczego musli powinno robić się w domu, jak zrobić pasztet z resztek i własnoręcznie "wydoić" migdały.

Czytaj także
dieta jedzenie 1200.jpg
Jedz dobrze i świadomie. Jak układać dietę?

***

Tytuł audycji: Dajesz radę

Prowadzi: Marta Hoppe

Gość: Monika Mrozowska (aktorka, propagatorka zdrowego odżywiania, autorka "Ekologicznej kuchni ekonomicznej")

Data emisji: 8.12.2017

Godzina emisji: 14.07

kul/mc

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Jedzenie jak Superman. "Nadwarzywa i nadowoce"

Ostatnia aktualizacja: 31.03.2017 16:50
Odmłodzą organizm, uchronią przed rakiem, cukrzycą, udarami czy chorobami serca. Czy superżywność ma naprawdę supermoce?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Cukier - słodka trucizna, niezbędna do życia

Ostatnia aktualizacja: 20.10.2017 16:35
Dorosła osoba spożywa rocznie około 50 kg cukru, czyli 27 łyżeczek każdego dnia. Cukier - zarówno biały, jak i brązowy, czy klonowy, bardzo niekorzystnie wpływa na zdrowie. - Ale trzeba pamiętać, że nie każdy cukier jest zły - tłumaczyła Żaneta Geltz.
rozwiń zwiń