X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Zamienił bank na najlepszą pracę na świecie

Ostatnia aktualizacja: 29.02.2016 13:36
W kuchni Michała Piosika, by poznać tradycyjne polskie smaki, spotykają się ludzie z całego świata. On sam jest dumny ze swego życiowego wyboru.
Audio
  • Reportaż Hanny Bogoryji-Zakrzewskiej pt. "Michał" (Reportaż/Czwórka)
Kuchnia to miejsce, które łączy, bez względu na narodowość kucharzy
Kuchnia to miejsce, które łączy, bez względu na narodowość kucharzyFoto: Glow Images/ East News

Jeszcze niedawno Michała Piosika mogliśmy spotkać za biurkiem jednego z banków. Absolwent SGH zamienił jednak tę pracę, na coś, co lubi robić najbardziej - dzieli się z innymi swą kulinarną pasją. 

- Polska kuchnia nie do końca cieszy się popularnością wśród Polaków - mówi bohater reportażu, u którego na warsztatach spotykamy Szwajcarów, Kanadyjczyków, Gruzinów czy Australijczyków.

Punktem zwrotnym w jego życiu okazała się podróż poślubna, po której, dzięki wsparciu żony, podjął decyzję o rozkręceniu własnej działalności. W nową firmę wplótł ulubione zajęcia: gotowanie, poznawanie nowych ludzi i kultur. W reportażu Hanny Bogoryji-Zakrzewskiej zaglądamy na jego warsztaty.

***

Autorka reportażu: Hanna Bogoryja-Zakrzewska

Tytuł reportażu: "Michał"

Data emisji: 29.02.2016

Godzina emisji: 11.00

Reportaż przygotowany przez Studio Reportażu i Dokumentu Polskiego Radia.

pj/kd

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Śpiewać naprawdę każdy może

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2016 12:30
- Mieliśmy uczniów, którzy na pierwszej lekcji nie potrafili powtórzyć najprostszej skali, a po pół roku śpiewali całkiem trudny utwór - mówi Agnieszka Zając z jednej ze szkół śpiewu.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Bródno - kiedyś chaty, dziś wielka płyta

Ostatnia aktualizacja: 16.02.2016 14:40
W początkach XX wieku warszawska dzielnica Bródno była drewnianą wsią. - Niektórzy mówią, że domy zbudowano z dawnych kryp, którymi spławiano drewno, inni - że z podkładów kolejowych - mówi Bartosz Wieczorek, twórca albumu o historii tego miejsca.
rozwiń zwiń