X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

DIY: smak owoców lata na długie jesienne wieczory

Ostatnia aktualizacja: 29.08.2013 16:16
Wraz z końcem sezonu letniego, warto wykorzystać owoce natury i zmienić je w pyszne soki i przetwory.
Audio
  • Przepis na sok z pigwy i malin (4 do 4/ Czwórka).
DIY: smak owoców lata na długie jesienne wieczory
Foto: Paulina J.

- Taki sok, zrobiony domowym sposobem, jest nie tylko pyszny, ale i zdrowy, bo wspomaga odporność - zapewnia Katarzyna Malec, która pracuje w przedszkolu wegańskim, gdzie zajmuje się przygotowywaniem zdrowych posiłków dla dzieci.
Sok z pigwy zawiera dużo cennych witamin i nie trzeba go gotować.
Wystarczy pokroić owoc w drobne plasterki. Do słoika nasypać cukru i na przemiennie układać pigwę i cukier. Na koniec należy zostawić warstwę cukru, żeby sok się nie zepsuł. Zakręcamy słoik i czekamy aż pigwa puści soki. Wtedy wszystko przecedzamy i gotowy sok trzymany w lodówce.
- Można też dodać trochę imbiru a sok będzie miał ciekawy smak i stanie się dobrą alternatywą dla soków ze sklepu i smacznym dodatkiem do herbaty - mówi Katarzyna Malec i zdradza kolejny przepis, na sok z malin…

jl

Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria przetwory
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Na American Day wytatuujesz swój samochód

Ostatnia aktualizacja: 29.08.2013 12:00
31 sierpnia w Warszawie odbędzie American Day, czyli piknik dla miłośników amerykańskiej motoryzacji. Jeśli w Twoim garażu, stodole, szopie stoi Harley, jakiś krążownik szos - nie może Cię tam zabraknąć!
rozwiń zwiń

Czytaj także

Królikarnia wystawia Przetwory

Ostatnia aktualizacja: 29.08.2013 13:10
Śmieci z koszy na śmieci, przez Przetwory trafią do Królikarni. We wnętrzach wystawowych zaprezentowane zostaną najlepsze prace, które powstały na "Przetworach" w latach 2010-2012.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Najlepsze imprezy w Polsce: Holden, Polcon i Amirian

Ostatnia aktualizacja: 31.08.2013 13:00
Wakacje żegnamy elektronicznie z lekką nutką melancholii. W Warszawie zagra James Holden, w Katowicach Kari Amirian.
rozwiń zwiń