X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Szybki sposób na karnawałową sałatkę

Ostatnia aktualizacja: 28.12.2018 11:14
- W karnawałowych sałatkach chodzi o to, żeby były łatwe do zjedzenia, miały fajny smak i były w miarę ciężkostrawne - mówi kucharz, Bartek Adamski. 
Audio
  • Jak zrobić karnawałową sałatkę? (Najlepszy dzień tygodnia/Czwórka)
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: Pixabay

- Moja wizja imprezowych sałatek jest bardzo prosta. Należy wziąć kromkę chleba i na nią dać jakiś smak. Może to być sałatka jarzynowa, czy popularny gyros - mówi ekspert Czwórki. - Najpopularniejszą sałatką imprezową jest wspomniany gyros lub sałatka z kurczakiem - dodaje. 

Niezbędnymi składnikami, bazą, dla proponowanego przez Bartka Adamskiego dania jest: pierś z kurczaka (wcześniej zamarynowana w oleju i ulubionych przyprawach), sałata lodowa, ogórek kiszony, papryka, dodatkowo czerwona cebula czy pomidor. 

Jak to wszystko złożyć w pyszną całość? Jakim sosem doprawić? I czemu będzie to smakowało sto razy lepiej niż gotowa sałatka z marketu? O tym w nagraniu rozmowy. 

***

Tytuł audycji: Najlepszy dzień tygodnia

Prowadzą: Kamila Dębczak i Kuba Marcinowicz

Data emisji: 28.12.2018

Godzina emisji: 8.40

pj/kd

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Kokedama - wisząca doniczka bez doniczki

Ostatnia aktualizacja: 07.12.2018 14:40
- To naturalna ozdoba, która zajmuje mało miejsca, a wygląda bardzo ładnie - mówi Ilona Jankiewicz-Próchenko.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Obrazy z mchu. Jak to zrobić?

Ostatnia aktualizacja: 28.12.2018 10:00
Obrazy, a nawet całe ściany z mchu są hitem dekoracyjnym ostatnich miesięcy. Do stworzenia takich elementów wystroju domu potrzebny jest mech chrobotek, przysmak reniferów.
rozwiń zwiń