X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
Polskie Radio

Kuchnia polska wczoraj i dziś

Ostatnia aktualizacja: 04.06.2018 16:10
W sobotę 2 czerwca 2018 odbyła się kolejna, jubileuszowa X edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś"”.
Ogłoszenie wyników konkursu Kulinarna Polska wczoraj i dziś
Ogłoszenie wyników konkursu "Kulinarna Polska wczoraj i dziś"Foto: PR

Konkurs, którego głównym pomysłodawcą oraz organizatorem jest Stefan Birek, Szef Kuchni w Hotelu Lord w Warszawie odbyła się na podzamczu Hotelu Zamek Pułtusk w Pułtusku.
Patronat honorowy nad konkursem objęli minister środowiska Henryk Kowalczyk oraz minister rolnictwa i rozwoju wsi Krzysztof Jurgiel.

Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Klubu Szefów Kuchni oraz Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych w Warszawie.

Organizatorzy zaprosili do udziału w tym wydarzeniu uczniów szkół gastronomicznych oraz zespoły reprezentujące restauracje i hotele z całej Polski (w konkursie brały udział dwuosobowe ekipy kucharzy).

Przedmiotem tegorocznej rywalizacji konkursowej była przystawka zimna lub gorąca oraz danie główne.
Obowiązkowymi produktami do przygotowania przystawki były:  
- Filet z miętusa oraz jogurt naturalny
Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego był:
- Udziec z sarny oraz borowik

(mat.prasowe)

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Maciej Orłoś poprowadzi Wielki test o żywności. Dobrze gotuje... parówki

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2014 11:24
- Potrafię również obrać ziemniaki, włożyć je do garnka i w odpowiednim momencie je wyjąć, nieźle radzę sobie z jajecznicą - mówił w Jedynce znany dziennikarz.
rozwiń zwiń