Polskie Radio Dzieciom

Tagiatelle z bakłażanami

Ostatnia aktualizacja: 14.10.2018 16:15
Bakłażan, oberżyna - to niektóre z nazw tego samego warzywa. Należy do tej samej rodziny co ziemniaki i pomidory. Bakłażan pochodzi z Indii, ale bardziej jest znany jako istotny składnik kuchni śródziemnomorskiej czy arabskiej. Dziś zagości także i w kuchni Polskiego Radia Dzieciom oraz naszych słuchaczy.
Audio
mat. ilustracyjne
mat. ilustracyjneFoto: pixabay/CC0

Audycję przygotowała Marta Powałowska.

”Zapraszamy do stołu” w Polskim Radiu Dzieciom, w każdą niedzielę o 15.00

data emisji: 14.10.2018


Zobacz także
Czytaj także

Briam - grecka zapiekanka warzywna

Ostatnia aktualizacja: 14.08.2018 12:00
W kuchni Polskiego Radia Dzieciom wybraliśmy się w kulinarne rejony słonecznej Grecji. Ten wspaniały, piękny i pełen zabytków kraj to także dom wielu smaków.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Ratatouille

Ostatnia aktualizacja: 30.09.2018 16:15
Potrawa, która dziś zrobimy pochodzi, rodem ze słonecznej Prowansji i przyznam się Wam szczerze, że kiedy o niej myślę, to na mojej twarzy pojawia się uśmiech "od ucha do ucha". Zapraszam Was do wspólnego przygotowania ratatouille!
rozwiń zwiń