X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
Polskie Radio Dzieciom

Ukraińskie przysmaki

Ostatnia aktualizacja: 04.08.2019 16:01
Jedliście kiedyś prawdziwy barszcz ukraiński? Jest aromatyczny, nietłusty mimo wędzonej słoniny, a dzięki dodatkowi w postaci soku wyciśniętego z surowych buraków – intensywny w smaku i kolorze! Posłuchajcie o innych specjałych kuchni naszych sąsiadów.
Audio
mat. ilustracyjne
mat. ilustracyjneFoto: pixabay.com

Gość audycji: Iryna Konoplianko.

Przyrządzamy potrawy, dowiadujemy się o pochodzeniu niektórych składników, poznajemy historie poszczególnych dań, a na deser uczymy się zasad savoir vivre. W każdą niedzielę o godz. 15.00, do stołu zaprasza Marta Powałowska.

Data emisji: 04.08.2019

Zobacz także

Czytaj także

Przysmaki kuchni litewskiej

Ostatnia aktualizacja: 30.06.2019 16:01
Czeburaki, cepeliny kibiny.. Pod tymi tajemniczymi nazwami kryją się prawdziwe przysmaki niepowtarzalnej kuchni litewskiej. W czasie upałów świetny będzie też litewski chlodnik. Posłuchajcie, posmakujcie!
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kuchnia Słowenii

Ostatnia aktualizacja: 21.07.2019 15:01
Prawdziwa mieszanka smaków. Słowenia leży na styku wpływów kuchni alpejskiej, śródziemnomorskiej i bałkańskiej, co przyczyniło się do powstania bardzo ciekawej i różnorodnej kuchni.
rozwiń zwiń