X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
Polskie Radio Dzieciom

Kotlety z kalafiora

Ostatnia aktualizacja: 11.10.2020 17:01
Kalafiora trzeba najpierw ugotować, gdy już nieco ostygnie dodamy do niego jajka, bułkę tartą, czosnek, przyprawy, i jeśli lubimy eksperymenty, wiórki kokosowe. Po obtoczeniu w bułce tartej możemy zabrać się do smażenia..
mat. ilustracyjne
mat. ilustracyjneFoto: shutterstock.com

Posłuchaj

60:02 [DAB]Dzieciom (PCM) 11 październik 2020 14_59_56_ZDS_.mp3 11.10.2020 (Polskie Radio Dzieciom / Zapraszamy do stołu)

Zaprasza Marta Powałowska.

Data emisji: 11.10.2020

Godzina emisji: 15:00

"Zapraszamy do stołu" w każdą niedzielę o godz. 15:00

Przyrządzamy potrawy, dowiadujemy się o pochodzeniu niektórych składników, poznajemy historie poszczególnych dań, a na deser uczymy się zasad savoir vivre.

***

Polskie Radio Dzieciom - całodobowa stacja radiowa dla dzieci i ich rodziców. Co tydzień Polskie Radio Dzieciom nadaje ponad 130 premierowych audycji dla dzieci i rodziców, w tym bajki, audycje kulturalne, edukacyjne, podróżnicze i rozrywkowe.

Codziennie od 7.00 do 21.00 usłyszeć można audycje dla dzieci, wieczorem zaś audycje publicystyczne i muzyczne dla dorosłych z udziałem uznanych ekspertów i wybitnych twórców.

Więcej aktywności stacji można znaleźć w profilu Polskiego Radia Dzieciom w mediach społecznościowych.

Polskie Radio Dzieciom dba o kulturę przekazu i sposób bycia. Dziennikarze Polskiego Radia Dzieciom starają się być wszędzie tam, gdzie dzieje się coś interesującego i wartościowego dla najmłodszych.

Duży nacisk stawiany jest na realizowanie misji edukacyjnej i przestrzegania poprawności językowej. Poprzez audycje pełne dźwięków program ten wpływa na rozwój wyobraźni i buduje w dziecku kreatywność.

Audycje wspomagają proces edukacji dzieci, odnosząc się bezpośrednio, ale również pośrednio do programu nauczania, rozszerzając zakres zdobywanej wiedzy.

Stacja Polskie Radio Dzieciom to bezpieczna przestrzeń medialna, która nie nadaje reklam!


Zobacz także

Czytaj także

Róbmy pikle!

Ostatnia aktualizacja: 13.09.2020 17:01
Pikle to inaczej marynata warzywna, która zawiera fantastyczną mieszankę naturalnych produktów, bogatych w źródła witamin. Pikle w marynacie na bazie octu stanowią znakomity dodatek do mięs, serów żółtych, a także burgerów.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Pasztet warzywny

Ostatnia aktualizacja: 18.10.2020 17:17
Świetny pasztet można zrobić z najróżniejszych składników. Każdy kucharz ma swój sekretny przepis na tę potrawę. A co powiecie na pasztet z bakłażana, papryki oraz cukinii? 
rozwiń zwiń