Polskie Radio Dzieciom

"Zapraszamy do stołu". Miód w naszej kuchni

Ostatnia aktualizacja: 29.05.2022 17:01
Jest pyszny, a jedzony w odpowiedniej ilości, także zdrowy. Jak wykorzystać miód w kuchni?
mat. ilustracyjne
mat. ilustracyjneFoto: shutterstock.com

Posłuchaj

59:22 Dzieci_AAC 2022_05_29-15-00-20_ZDS.mp3 29.05.2022 (Polskie Radio Dzieciom / Zapraszamy do stołu)

Zaprasza Marta Powałowska.

Data emisji: 29.05.2022

Godzina emisji: 15:00

"Zapraszamy do stołu" w każdą niedzielę o godz. 15:00

Przyrządzamy potrawy, dowiadujemy się o pochodzeniu niektórych składników, poznajemy historie poszczególnych dań, a na deser uczymy się zasad savoir vivre.

***

Polskie Radio Dzieciom to całodobowe radio dla dzieci i rodziców. Każdego tygodnia stacja emituje ponad 130 premierowych audycji w tym m.in. audycje edukacyjne, podróżnicze, kulturalne i rozrywkowe oraz bajki, słuchowiska i podcasty. W audycjach usłyszeć można znane i lubiane piosenki dla dzieci. Dziennikarze Polskiego Radia Dzieciom za pośrednictwem mediów społecznościowych angażują słuchaczy do aktywnego udziału w audycjach oraz zachęcają do wspólnej zabawy w licznych konkursach i zagadkach udostępnianych w formie kolorowych grafik.

Wszystkie audycje Polskiego Radia Dzieciom są źródłem wszechstronnej wiedzy, rozwijają w dzieciach wrażliwość na dźwięki i są bezpieczne – chronią najmłodszych przed niechcianymi bodźcami i informacjami, ponieważ stacja nie emituje żadnych reklam! 

Więcej aktywności stacji można znaleźć na profilu Polskiego Radia Dzieciom w mediach społecznościowych

Polskie Radio Dzieciom - nadajemy na dziecięcej fali! 


Zobacz także
Czytaj także

"Zapraszamy do stołu". Miód

Ostatnia aktualizacja: 22.05.2022 17:01
Słodki, pyszny, ale i zdrowy, ma niemal magiczne właściwości. Może być spadziowy, lipowy, kasztanowy.. Jego rodzajów jest mnóstwo. 
rozwiń zwiń
Czytaj także

"Zapraszamy do stołu". Jak zrobić domowy hummus?

Ostatnia aktualizacja: 15.05.2022 17:01
Przepisów, jak przyrządzić w domu hummus, jest mnóstwo. Ale jest także miejsce na eksperymenty i szukanie własnej, pysznej receptury!
rozwiń zwiń