Wakacyjne książki do czytania w kuchni

Ostatnia aktualizacja: 30.06.2017 14:27
W "Drodze przez mąkę" rozmawialiśmy z Małgorzatą Mintą, dziennikarką i blogerką, o książkowych nowościach kulinarnych.
Audio
  • Wakacyjne książki do czytania w kuchni (Droga przez mąkę/Dwójka)
(zdj. ilustracyjne)
(zdj. ilustracyjne)Foto: Diana Golysheva /Shutterstock.com

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Data emisji: 1.07.2017

Godzina emisji: 10.00

jp/mc

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Jak Sandor Ellix Katz został papieżem fermentacji

Ostatnia aktualizacja: 10.06.2017 12:40
- Zaczęło się od tego, że przeniosłem się na wieś do Tennessee. Byłem naiwnym miejskim dzieciakiem, którego zaskoczyło, że główki kapusty na polu dojrzały w tym samym momencie - wspominał w Dwójce amerykański dziennikarz kulinarny, autor głośnych książek "Dzika fermentacja" i "Sztuka fermentacji".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Mięso z owocem?! Przewodnik po kuchni drastycznej

Ostatnia aktualizacja: 17.06.2017 16:47
Punktem wyjścia do Dwójkowej rozmowy na temat kontrowersyjnych, przynajmniej dla niektórych, kulinarnych połączeń było wspomnienie zmarłego niedawno Sama Panopoulosa, wynalazcy pizzy hawajskiej.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kłótnie o parmezan, czyli jak wyglądała kuchnia za czasów Bony

Ostatnia aktualizacja: 25.06.2017 14:15
- Król Zygmunt August i Królowa Bona mieli na Wawelu oddzielne kuchnie i spiżarnie. To dlatego, że podczas gdy królowa zaskakiwała nowinkami z zagranicy, to król kulinarnie pozostawał jeszcze…w średniowieczu –powiedziała Małgorzata Krasna-Korycińska.
rozwiń zwiń