Logo Polskiego Radia
polskieradio.pl
Ewa Dryhusz 19.08.2011

Sałatka z nugetsami

Szybka, prosta i smaczna sałatka może być dobrą propozycją na letnią kolację.
Sałatka z nugetsami fot.adactio/Flickr

Lista zakupów:

  • sałata lodowa,
  • ser mazdamer z 5 plastrów,
  • pół cebuli,
  • ogórek szklarniowy,
  • 2 łyzki octy winnego,
  • trochę oliwy z oliwek,
  • sól,
  • 5 listków bazylii
  • nugetsy (najlepiej domowej roboty)

Z octu, soli i oliwy robimy sos, sałatę i ser rwiemy na kawałki, mieszamy z ogórkiem pokrojonym w kostkę. Dodajemy poszatkowane listki bazylii i sos. Przed podaniem dorzucamy nugetsy. Smacznego!

Pprzepis nadesłała DUGA


Więcej na
Wybory Kulinarnego Bloga Roku to stworzenie interaktywnej platformy kulinarnej pod auspicjami marki Lurpak.
Akcja skierowana jest do blogerów i pasjonatów dobrego jedzenia, gdzie każdy może zaistnieć, rywalizować i oczywiście dotrzeć ze swoimi przepisami do szerokiej grupy ludzi.
Podsumowaniem akcji będzie wydanie książki kucharskiej z przepisami najlepszych polskich blogów, a nagrodą dla zwycięzcy jest wyjazd do Kopenhagi, gdzie będzie mógł zjeść kolację w restauracji NOMA, która zdobyła tytuł najlepszej restauracji świata.
Serdecznie zapraszamy do głosowania na Kulinarnego Bloga Roku oraz wspólnego gotowania!
Skąd pomysł na AUDYCJĘ?
Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy” – to cytat z dziewiętnastowiecznej „Fizjologii smaku” Anthelme Brillat-Savarina i my ku szczęściu ludzkości będziemy odkrywać nowe smaki i ich nieoczywiste połączenia. Ośmielimy wszystkich nieśmiałych i przekonamy niedowiarków, że gotowanie nie jest trudne i warto wykorzystać wszelkie okazje do kulinarnej kreacji. Zapraszam do słuchania, czytania, przesyłania własnych przepisów, ale przede wszystkim zapraszam do kuchni.

Katarzyna Pruchnicka