X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Bieganie na weganie i z szacunkiem dla siebie samego

Ostatnia aktualizacja: 26.01.2019 17:10
- Na trening wychodzę z "lekkim żołądkiem". Zazwyczaj wystarczy mi owsianka na napoju roślinnym. Jeśli mam okres "ładowania węgli", jem więcej ryżu, roślin strączkowych i oleistych, ale nie wchodzę w pizzę i makarony - mówi Gniewomir Skrzysiński, autor książki "Bieganie na weganie. Jak przebiec 100 mil jedząc trawę i kamienie". 
Audio
  • Gniewomir Skrzysiński o diecie wegańskiej dla biegaczy i życiu w zgodzie z naturą (Rozbiegani/Czwórka)
Gniewomir Skrzysiński i Karina Terzoni
Gniewomir Skrzysiński i Karina TerzoniFoto: Czwórka/Paweł Malinowski

Kiedy zacząłem wchodzić w świat biegania ultra postanowiłem połączyć to z dietą roślinną. Efekt przerósł moje oczekiwania Gniewomir Skrzysiński

"Bieganie na weganie" jest książką o świadomych wyborach, o bieganiu, jedzeniu trawy i kamieni przyrządzonych na setki różnych sposobów oraz pasji życia. - Nie moralizuję, nie zmuszam, nie jestem wegeterrorystą. Chciałbym, żeby ludzie po przeczytaniu tej książki otworzyli swoją głowę na to, co jest za zakrętem - mówi gość Czwórki i tłumaczy, na czym polega życie w zgodzie z przyrodą, jak wygląda naturalne bieganie i dlaczego w bieganiu najważniejszy jest szacunek do samego siebie.

***

Tytuł audycji: Rozbiegani

Prowadzi: Karina Terzoni

Gość: Gniewomir Skrzysiński (biegacz, autor książki "Bieganie na weganie. Jak przebiec 100 mil jedząc trawę i kamienie")

Data emisji: 26.01.2019

Godzina emisji: 10.15

kul

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Żywienie w sporcie. Co powinni jeść sportowcy-amatorzy?

Ostatnia aktualizacja: 02.12.2017 16:17
- Trenując amatorsko, wystarczy "dorzucić" do diety jeden posiłek "okołotreningowy", by wyrównać deficyt kaloryczny - mówił Igor Dzierżanowski, trener personalny.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Edyta Litwiniuk daje przykład młodym mamom

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2018 16:50
- To normale, że w ciąży przybieramy na wadze, bo te kilogramy są nam potrzebne. Po porodzie, kierując się zdrowiem i rozsądkiem, możemy zacząć dbać o powrót do formy, ale radziłabym to robić pod okiem specjalisty, a nie w internecie - mówi Edyta Litwiniuk.
rozwiń zwiń