X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Święta na talerzu. "Eksperymentuj z tradycją"

Ostatnia aktualizacja: 16.12.2016 16:50
- Prosta kuchnia, blisko natury jest dla nas najzdrowsza. Tą zasadą warto się także kierować przygotowując menu na święta - przekonuje blogerka Eliza Mórawska i podpowiada jak przygotować bożonarodzeniową ucztę.
Audio
  • Blogerka Eliza Mórawska o zdrowych i pysznych świętach na talerzu, a także o tym, dlaczego warto eksperymentować ze śledziami (Dajesz radę/Czwórka)
Eliza Mórawska - autorka bloga kulinarnego White Plate i książki Na zdrowie - zdradza przepis na nieoczywiste świąteczne przysmaki
Eliza Mórawska - autorka bloga kulinarnego "White Plate" i książki "Na zdrowie" - zdradza przepis na nieoczywiste świąteczne przysmaki Foto: Pixabay/condesign/dom. publiczna

Wydawałoby się, że tradycja zobowiązuje, tymczasem gość Czwórki zachęca do tego, by w miarę możliwości unowocześniać świąteczny jadłospis. - Najchętniej ekperymentuje ze śledziami, których przez długi czas w ogóle nie jadłam, a potem połknęłam bakcyla. W tym roku zaserwuję śledzie po szwedzku. W słodkiej marynacie, z cytrusami i z wanilią. Polecam także śledzie z buraczkami i z żurawiną - mówi blogerka i tłumaczy, jak ryby należy zamarynować i dlaczego nalezy to zrobić przynajmniej trzy dni przed świętami.


Czytaj także
kamila szczawińska 1200 pap.jpg
Kamila Szczawińska - modelka, która miesza w kuchni

Eliza Mórawska podpowiada także, jak zorganizować sobie pracę w kuchni, żeby przyrządzanie posiłków przestało być przykrą koniecznością, wyjaśnia, dlaczego zupa jest największym przyjacielem człowieka i co za diabeł tkwi w kostce rosołowej.

***

Tytuł audycji: "Dajesz Radę"

Prowadzi: Marta Hoppe

Gość: Eliza Mórawska (autorka bloga kulinarnego "White Plate" i książki "Na zdrowie")

Data emisji: 16.12.2016

Godzina emisji: 14.06

kul/bch

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Kuchnia po męsku, czyli "Gotowanie z pasją"

Ostatnia aktualizacja: 15.05.2015 20:00
W niedzielę studio Czwórki odwiedzi dwóch mężczyzn, którzy uwielbiają "stać przy garach" i o gotowaniu wiedzą prawie wszystko.
rozwiń zwiń

Czytaj także

"Kraina Sosny". Blog, który zaczął się od surowego ciasta

Ostatnia aktualizacja: 26.06.2016 15:50
- Zaczęło się od pomagania mamie. Mieszałem składniki, robiłem kremy. Przy czym zawsze musiałem wylizać miskę do czysta, albo zjeść trochę surowego ciasta - mówi Marcin Sosnowski, autor bloga kulinarnego "Kraina Sosny".
rozwiń zwiń