X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
Polskie Radio Dzieciom

Uczta małego alergika

Ostatnia aktualizacja: 16.05.2019 23:55
Alergie dotykają coraz więcej dzieci, a z roku na rok liczba ta lawinowo wzrasta. Rodzice coraz częściej zmuszeni są do modyfikowania diety swoich maluchów ze względu na alergie lub pokarmowe nietolerancje. Nie jest to zadanie łatwe – wyeliminować część składników i zachować pyszny smak.
Audio
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Glow Images/East News

Gość Polskiego Radia Dzieciom Katarzyna Błażejewska-Stuhr obala mit, że posiłki dla alergików nie mogą być smaczne. Podaje zalecenia dietetyczne oraz podpowiada, w czym występują najpopularniejsze alergeny i jak je zastępować.

W uczcie małego alergika znajdziesz m.in. przepisy na typowe posiłki zmodyfikowane pod kątem alergików (lody bez użycia jajek oraz pizza czy makaron bez glutenu) i wegańskie zamienniki nabiału (ser żółty, ser biały, jogurt).

Rozmawiała Joanna Ficińska.

Data emisji: 16.05.2019

Więcej audycji z cyklu Strefa Rodzica w Polskim Radiu Dzieciom

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Pozytywna dyscyplina

Ostatnia aktualizacja: 28.02.2019 23:59
Skuteczna metoda wychowawcza oparta na wzajemnym szacunku i miłości, która zakłada, że w relacji dorosły-dziecko mamy zarówno szacunek do dziecka, jak i szacunek do siebie oraz zwracamy uwagę na wymogi sytuacji w jakiej się znajdujemy.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Turystyka kulinarna w Polsce

Ostatnia aktualizacja: 28.03.2019 23:59
Jak powinniśmy zachęcić dzieci do poznawania Polski i jej smaków? Jakie są trendy w turystyce kulinarnej, czyli szlaki turystyczne w Polsce, żywe muzea i oczywiście wizyty u lokalnych producentów. Kim jest współczesny turysta kulinarny i jak dostosować produkt do tak różnych grup pokoleniowych i różnych oczekiwań?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Integracja sensoryczna

Ostatnia aktualizacja: 26.04.2019 23:55
Pojęcie integacji sensorycznej staje się coraz bardziej popularne w kontekście działań terapeutycznych. Jakie zachowania u dziecka mogą wskazywać, że proces integracji sensorycznej nie przebiega u niego prawidłowo? Kiedy potrzebna jest terapia?
rozwiń zwiń
Zobacz także