X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
Polskie Radio Dzieciom

"Dobrze przyprawione" - staropolskie warsztaty kulinarne dla rodzin

Ostatnia aktualizacja: 09.12.2018 17:15
Święta Bożego Narodzenia to czas, kiedy wracamy do dawnych zwyczajów i przepisów na tradycyjne potrawy. Ważną rolę grają w nich przyprawy korzenne, czyli cynamon, goździki, kardamon i anyż. Posłuchajcie skąd pochodzą i jak je wykorzystać w kuchni.
Audio
mat. ilustracyjne
mat. ilustracyjneFoto: pixabay/CC0

Rodzinne gotowanie zbliża, bawi i uczy. To wyjątkowy czas, kiedy rodzice i dzieci mogą sprawdzić się w pracy zespołowej, kreatywności i zręczności. W wilanowskiej kuchni mogą dodatkowo spróbować potraw, które dawniej trafiały na królewskie stoły, a także poznać produkty, które dziś są zapomniane.

W audycji gościła Anastazja Bierzgalska - edukatorka kulinarna.

Wiecej informacji o warsztatach w stronie Muzeum: wilanow-palac.pl

Audycję przygotowała Marta Powałowska.

”Zapraszamy do stołu” w Polskim Radiu Dzieciom, w każdą niedzielę o 15.00

data emisji: 09.12.2018


Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Kuchnia meksykańska pełna rozgrzewających i aromatycznych dań

Ostatnia aktualizacja: 12.06.2018 15:40
Kuchnia meksykańska jest pełna wspaniałych dań, które nie dość, że smakują wyśmienicie, to jeszcze zachęcają swym wyglądem pełnym soczystych barw. 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Sposób na kolorowe naleśniki ze szpinakiem

Ostatnia aktualizacja: 19.06.2018 12:00
Naleśniki można przyrządzić na słodko lub na słono. Bazą jest tu naleśnik, ale to dodatki stanowią ostatecznie o smaku przyrządzonego dania.
rozwiń zwiń
Zobacz także