Polskie Radio Dzieciom

Dżem z zielonych pomidorów

Ostatnia aktualizacja: 03.11.2019 16:01
Znakomity do nadziewania rogalików i naleśników. A do jego przygotowania potrzebne będą.. zielone, czyli niedojrzałe pomidory. 
Audio
mat. ilustracyjne
mat. ilustracyjneFoto: pixabay.com

Przyrządzamy potrawy, dowiadujemy się o pochodzeniu niektórych składników, poznajemy historie poszczególnych dań, a na deser uczymy się zasad savoir vivre.

Zaprasza Marta Powałowska.

Data emisji: 03.11.2019

Godzina emisji: 15:00

"Zapraszamy do stołu" w każdą niedzielę o godz. 15:00

Zobacz także
Czytaj także

Sernik dyniowy

Ostatnia aktualizacja: 29.09.2019 16:01
Przepis na pyszny sernik z pieczonej dyni, na spodzie z ciastek, a dla chętnych z polewą z białej czekolady...
rozwiń zwiń
Czytaj także

Marmolada dyniowo-pomarańczowa

Ostatnia aktualizacja: 13.10.2019 16:01
Jest bardzo, bardzo słodka. Można wykorzystywać np. do ciast lub na kanapki z białym serem..
rozwiń zwiń
Czytaj także

Konfitura ze skórki arbuza

Ostatnia aktualizacja: 20.10.2019 16:01
Potrzebna będzie skórka arbuza i ..cukier. To wszystko. Gotową konfiturę można wykorzystać do np. do dressingu, tarty lub rożków ze szpinakiem i serem.
rozwiń zwiń