X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Sekrety win zrodzonych z wód rzeki Tag

Ostatnia aktualizacja: 26.09.2016 11:00
W audycji "Droga przez mąkę" rozmawialiśmy o wielowiekowej tradycji win portugalskich pochodzących z rejonu Tejo.
Audio
  • Andrzej Strzelczyk o tradycjach winiarskich w portugalskim regionie Tejo (Droga przez mąkę/Dwójka)
Wino (zdjęcie ilustracyjne)
Wino (zdjęcie ilustracyjne)Foto: Jon Sullivan/Wikimedia/Public domain

Region położony wzdłuż brzegów słynnej rzeki Tag niedaleko Lizbony, może pochwalić się tradycjami sięgającymi aż XII wieku. Pierwsze zezwolenie na produkcję tego szlachetnego trunku wydał tu ówczesny król Alfons I Zdobywca.

Gościem audycji był sommelier Andrzej Strzelczyk. 

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Goście: Andrzej Strzelczyk (sommelier)

Data emisji: 24.09.2016

Godzina emisji: 10.00

mz/bch

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Kulinarne zapachy zamknięte we flakoniku perfum

Ostatnia aktualizacja: 19.09.2016 09:22
Niezwykłą sztuką jest komponowanie zapachów perfum. Okazuje się, że te najpopularniejsze przez lata, kwiatowe, dziś odchodzą w przeszłość, a szuka się tych ekstrawaganckich, choćby z sera pleśniowego czy popcornu.
rozwiń zwiń