Dobre na upały i nie tylko. Historia lodów

Ostatnia aktualizacja: 18.08.2018 14:08
Gościem audycji "Droga przez mąkę" był Grzegorz Łucki, znawca kuchni włoskiej.
Audio
  • Dobre na upały i nie tylko. Historia lodów (Droga przez mąkę/Dwójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Pixabay

malbork_kuchnia_1200.jpg
Kuchnia rycerska, czyli krzyżacki majstersztyk

Gdy z nieba leje się żar, kto z nas nie ma ochoty na zimne co nieco? Lody to jednak nie tylko walory smakowe, ale również ciekawa historia. I właśnie ona była tematem naszej audycji.

***

Tytuła audycji: Drogę przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Grzegorz Łucki (znawca kuchni włoskiej)

Data emisji: 18.08.2018

Godzina emisji: 12.30

pg/mko

Czytaj także

"Mięso z angusów ma doskonały smak"

Ostatnia aktualizacja: 22.07.2018 12:15
- Kiedyś, pracując jeszcze w korporacji i mając ziemię na Mazurach, kupiłem sobie stado bydła, a konkretnie angusów po to, żeby mieć dobre steki - mówił w Dwójce Rafał Bachan, warszawski rzeźnik, właściciel sklepu i bistro.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Kucharz wojskowy: eksperymentujemy z grochówką

Ostatnia aktualizacja: 12.08.2018 11:00
- Co roku zmieniają się techniki kulinarne, dochodzą nowe urządzenia, więc próbujemy różnych podejść do tej zupy, a to podajemy ją jako piankę, a to jako mus - mówił w Dwójce Tomasz Welter trener polskiej wojskowej reprezentacji kucharzy.
rozwiń zwiń