Jedzenie w sztuce performansu

Ostatnia aktualizacja: 02.02.2019 15:25
W audycji "Droga przez mąkę" rozmawialiśmy o artystach, którzy traktują kuchnię, jak narzędzie.
Audio
  • Jedzenie w sztuce performansu (Droga przez mąkę/Dwójka)
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: Pixabay/cocoparisienne

O najciekawszych artystycznych nawiązaniach do sztuki gotowania opowiadała w audycji doktor Dorota Koczanowicz.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadził: Łukasz Modelski

Data emisji: 2.02.2019

Godzina emisji: 12.30

bch

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

"Krótka historia pijaństwa". Jak alkohol zmienił bieg dziejów

Ostatnia aktualizacja: 14.01.2019 16:00
- Tytuł książki to bezpośrednia parafraza Ernsta Gombricha i jego "Krótkiej historii świata". Tu wprost jest to parodia tego znanego dziełka, które w świecie anglosaskim, ale i w Polsce, zrobiło karierę - mówił w Dwójce Aleksander Przybylski, autor "Literackiego almanachu alkoholowego".
rozwiń zwiń

Czytaj także

"De Materia Medica". Uzdrowienie tkwi w naturze

Ostatnia aktualizacja: 27.01.2019 11:15
- Dioskurydes konstruował receptę, w zależności od indywidualnych potrzeb pacjenta – podkreślał w Dwójce prof. Maciej Kokoszko. "De Materia Medica" to pięcioksiąg, zawierający odpowiedzi na wszelakie dolegliwości, przy użyciu substancji naturalnych.
rozwiń zwiń