Kuchnia na ostro, czyli nożem w jedzenie

Ostatnia aktualizacja: 24.08.2019 12:05
W audycji "Droga przez mąkę" spotkaliśmy się z płatnerzem Piotrem Jędrasem, który opowiedział rozmaitych nożach i ich zastosowaniach.
Audio
  • Piotr Jędras o kuchennych nożach (Droga przez mąkę/Dwójka)
noże kuchenne
noże kuchenneFoto: Shutterstock/Vista Photo

W audycji rozmawialiśmy o tym, jak wykuwają się najmodniejsze polskie ostrza.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę 

Prowadził: Łukasz Modelski

Gość: Piotr Jędras (płatnerz)

Data emisji: 24.08.2019

Godzina emisji: 10.00

bch/am

Czytaj także

Owocowy wątek Rewolucji Kulturalnej w Chińskiej Republice Ludowej

Ostatnia aktualizacja: 10.08.2019 11:57
- To historia wyjęta jakby ze średniowiecznych kronik, a dotyczy – o dziwo – ateistycznego państwa, w którym mango było w tym okresie owocem niezwykle egzotycznym, praktycznie nieznanym - mówiła w Dwójce dr Monika Milewska, autorka publikacji "Mango Mao. Niezwykła relikwia komunistycznych Chin".
rozwiń zwiń
Czytaj także

W poszukiwaniu doskonałej zupy rybnej

Ostatnia aktualizacja: 17.08.2019 12:34
- Prawie każdy lokal, wyrastający ponad średnią, ma zupę rybną. Spotkałem je również w smażalniach, wobec tego nie jest ona niepospolita - opowiadał w "Drodze przez mąkę" Gieno Mientkiewicz, kucharz i smakosz, który postanowił przemierzyć polskie wybrzeże i odwiedzić nadmorskie restauracje, aby sporządzić raport o stanie tego specjału w Polsce.
rozwiń zwiń