Historia miłosna Tadeusza Zawadzkiego, legendarnego "Zośki" - Jak wspominała koleżanka z lat szkolnych Danuta Rossman, Hala i Tadeusz niezwykle do siebie pasowali - ten sam intelekt, dobre pochodzenie i piękno - duszy i ciała - mówiła współautorka książki o "Zośce" Dorota Majewska. Zobacz więcej na temat: Anna Hardej KSIĄŻKA literatura historia Polski
Motyle w teatrze - rozmawiamy o spektaklu "Zatoka Suma" - Operujemy, bardzo mocno wrażeniami, działamy na zmysły. Pozwalamy widzowi zatopić się w swoja własna wyobraźnie, poprzez obrazy, które pokazujemy - opowiadają Lena Schimscheiner i Daniela Komędera aktorki grające w spektaklu. Zobacz więcej na temat: TEATR Warszawa aktorzy Michał Piwowarek
Kubot w finale w Londynie! Łukasz Kubot i Marcelo Melo awansowali do finału rozgrywanego w Londynie turnieju ATP Finals. W półfinale pokonali Ryana Harrisona i Michaela Venusa 2:0 (6:1, 6:4). Zobacz więcej na temat: SPORT
Sirens Hill: gitara nie służy do tego, żeby ją oszczędzać Muzykę porównują do wzgórza, na którym spotkały się przestrzeń i pełne emocji melodie. Połączyła ich przyjaźń i Warszawa - miasto syren. Zobacz więcej na temat: MUZYKA muzyka hp Rock
Poligon nr 4 powraca z nową płytą Ich pierwsza płyta ukazała się w 2011 roku - tym samym, w którym rozpoczęła się działalność zespołu. Od tego czasu zmieniał się skład, funkcje muzyków, żeby ostatecznie stworzyć grungowe trio. Zobacz więcej na temat: Rock MUZYKA muzyka hp Bartek Koziczyński
Bartek Trela: to był najtrudniejszy bieg w moim życiu Ultra-Trail World Tour przyciąga, co roku tysiące chętnych. O maratonie i przygotowaniach, do jednego z biegów rozmawialiśmy z Bartkiem Trelą - uczestnikiem, autorem bloga "Pokonaj astmę". Zobacz więcej na temat: bieganie SPORT astma Maraton Karina Terzoni
Carving - egzotyczna technika dekoracji owoców - My, carvingowcy, po to tworzymy nasze rzeźby, aby cieszyły oko. Dekoracje w jedzeniu są ważne. Mówi się, że człowiek najpierw je wzrokiem, a na końcu językiem - mówił Tomasz Szpalek artysta zajmujący się techniką carvingu. Zobacz więcej na temat: Patryk Kuniszewicz jedzenie