Jajecznica i parmezan w wersji wegańskiej Pomysł na pyszne śniadanie? Jajko na miękko, jajecznica albo omlet. Posiłkami przyrządzonymi na bazie dań zajadają się wszyscy. Także… weganie. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka zdrowie
Kushi, czyli polskie sushi z… kaszy Goście Trójki udowadniają, że kaszę mogą polubić nawet osoby, które dotąd zupełnie nie były do niej przekonane. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
Tarta ze szparagami, a może z kaszą? Tarta to danie wytrawne bądź deser, którego podstawą jest kruche, francuskie a czasami nawet drożdżowe ciasto. Nadzienie jest zupełnie dowolne, co udowadniamy w audycji. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka szparagi Trójka
Europejskie smaki w naszej kuchni Belgijska cykoria i hiszpańska ryba były bohaterkami kolejnego odcinka kulinarnego cyklu Katarzyny Pruchnickiej. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka zdrowie żywność
Zdrowe pasty na bazie twarogu Mogą być przekąską lub głównym składnikiem śniadania. Warto jeść je często, bo są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, których zazwyczaj brakuje w naszej diecie. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka zdrowie żywność
Trufle - arystokracja wśród grzybów Wyglądają zupełnie niepozornie, jak chropowate kamyki. Bywają białe lub czarne. Rosną płytko pod ziemią, a ich najlepszymi poszukiwaczami są świnie. Mowa oczywiście o truflach. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
W poszukiwaniu skarbów polskiej kuchni Gdy odwiedzamy inne kraje, chętnie próbujemy lokalnych przysmaków i specjałów. Warto robić to samo podczas podróżowania po Polsce. Jest wiele do okrycia! Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka żywność
Słodkie i zdrowe życie bez cukru - Unikanie cukru rafinowanego wymaga wysiłku i jest trudne, ale zdecydowanie namawiam do tego - mówiła w Trójce Bogusława Matuszewska. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka zdrowie
Brownie z białej czekolady, czyli blondie (przepis) Słodkie, lekko waniliowe, z wyraźnym smakiem białej czekolady... Oto blondie. - To ciasto rozpływa się w ustach, a przepis na nie jest banalnie prosty - mówi Paulina Hyła z Bistro Palce lizać. Zobacz więcej na temat: desery Katarzyna Pruchnicka Trójka
Sałata na ciepło - przepis na danie nietuzinkowe Tym razem zielono nie tylko na talerzu, ale również na patelni. Okazuje się, że sałaty wspaniale zachowują się w daniach na ciepło. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
Przepis na pysznego burak-burgera - To jest połączenie smaków. Wygląda jak mięso, a smak ma burgerowo-słodkawy - tłumaczy Urszula Gronowska, współwłaścicielka baru wegańskiego "W gruncie rzeczy". Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
Przepis na mus z jesiotra z sosem z białej czekolady Biała czekolada jako dodatek do wytrwanych i niesłodkich dań? Jak najbardziej! Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
Greckie przepisy Joanny Chacińskiej Wokalistka zespołu Bisquit z każdej podróży przywozi nowe kulinarne i muzyczne odkrycia. Z ich połączenia powstaje wydawnictwo "Appetit". Zobacz więcej na temat: Grecja kuchnia grecka MUZYKA zdjęcia
Wytrawny przysmak prosto od... kozy Kozie mleko i ser mają wyrazisty, nieco cierpki smak i aromat, przez co nadają charakter wielu daniom. - Ser można dodać do ravioli albo sałatki z figami - podsuwa pomysły Monika Pęcikiewicz, reżyserka teatralna i właścicielka restauracji Rozbrat 20. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kulinaria nabiał sałatki
Przepis na carpaccio i winegret na bazie cytrusów - Ten sos tak "podkręci" smak zwykłej sałaty, że wszyscy będą pytać, czego do niej dodaliśmy - mówi restauratorka Marta Gessler. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia włoska kulinaria sałatki
Jak przygotować kaszankę? Ostatnimi czasy wracają do łask zapomniane potrawy. Jedną z nich jest kaszanka, którą warto obsadzić w obiadowej roli głównej. Zobacz więcej na temat: kaszanka Katarzyna Pruchnicka Trójka
Kuchnia oszczędna według Marty Gessler Po świątecznych frykasach czas na zupę cytrynową - dla orzeźwienia. Dodatkowo, taka zupa pozwoli nam wykorzystać to co w lodówce zostało z Wielkanocy. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka zupy
Mazurek - słodki król wielkanocnego stołu - Mazurek powinien spełniać kilka podstawowych warunków. Musi być bardzo słodki, pięknie zdobiony i podany na wielkanocnym stole - stwierdza Katarzyna Pruchnicka. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka Wielkanoc