Tomek Czajkowski - magiczne składniki i nieoczywiste smaki Tomek Czajkowski od 10 lat prowadzi bloga "Magiczny Składnik". Chętnie sięga po kulinarne eksperymenty, zdarzyło mu się nawet kisić frytki. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamil Jasieński jedzenie gotowanie
Koronawirus na farmie szparagów w Niemczech. Pracują tam setki Polaków Na jednej z największych niemieckich farm szparagów wybuchło ognisko epidemii koronawirusa. Pracuje tam ponad 1000 osób, z czego blisko połowa to Polacy. Niemiecki portal Deutsche Welle przedstawiła wstrząsające wyniki swojego śledztwa dziennikarskiego. Zobacz więcej na temat: ŚWIAT Europa Niemcy Polacy za granicą praca za granicą
Szparagi - dietetyczny afrodyzjak Jedno z najsmaczniejszych wiosennych warzyw to szparagi, gdy tylko się pojawiają to znak, że wiosna na dobre się zaczęła. Obok walorów smakowych mają dużo właściwości prozdrowotnych. Zobacz więcej na temat: Czwórka jedzenie zdrowie STYL ŻYCIA dieta kulinaria Kuba Marcinowicz Mateusz Kulik
Gotujmy szparagi, póki czas! Sezon w pełni Szparag obejmuje ponad dwieście gatunków, a tylko jeden z nich rośnie w naszym kraju. Właśnie teraz jest na nie sezon, z czego warto korzystać – Nie wyobrażam sobie, jak można wieźć szparagi przez kilka tygodni z innego kontynentu. Oczywiście są torby, które mogą je jakoś zabezpieczyć, ale lepiej kupić to, co jest sezonowe – mówi restaurator Jarosław Uściński. Zobacz więcej na temat: Trójka Tomasz Żąda STYL ŻYCIA kuchnia kulinaria warzywa jedzenie
Pora na szparagi! – Niezależnie od wszystkiego, co dzieje się wokół nas, pewne rzeczy pozostają niezmienne: maj to czas, gdy szparagi pojawiają się na moim stole tak często, jak to tylko możliwe – mówi Katarzyna Pruchnicka. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka gotowanie przepisy kulinarne
Szparagi i jajko. Stworzone, by jeść je razem - Szparagi pasują do wszystkiego - mówi kucharz Piotr Kucharski. Dodaje, że najsmaczniejsze są w połączeniu z jajkami. I to w każdej postaci. Zobacz więcej na temat: gotowanie kuchnia Katarzyna Pruchnicka sałatki
Prosto, smacznie i zdrowo. W królestwie szparagów Szparagi najlepiej kupować świeże i grube. Zielone powinny mieć grubość palca, a białe mogą być znacznie większe. O tym, jak je wybierać i przygotowywać, rozmawiamy z Piotrem Kucharskim. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka gotowanie warzywa kuchnia wegetariańska
Szparagom doskwiera brak...konkurencji Zielone zaczynają wygryzać białe, upraw przybywa wolniej niż amatorów, a ceny biją rekordy. Producentom szparagów problemów można pozazdrościć - pisze "Puls Biznesu". Zobacz więcej na temat:
Krótki sezon na szparagi. Jak go wykorzystać? W "A nuż, widelec" namawiamy do jedzenia szparagów i podajemy kilka sprawdzonych sposobów na ich przygotowanie. Zobacz więcej na temat: jedzenie Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne Trójka
Szparagi, czyli zieleń wraca do kuchni! Na straganach zaczyna się coraz bardziej zielenić, a z ziemi wychylają się już pierwsze zielone szparagi. Zobacz więcej na temat: gotowanie Katarzyna Pruchnicka kuchnia Trójka
Tarta ze szparagami, a może z kaszą? Tarta to danie wytrawne bądź deser, którego podstawą jest kruche, francuskie a czasami nawet drożdżowe ciasto. Nadzienie jest zupełnie dowolne, co udowadniamy w audycji. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Poranne Rozmaitości 21.05.2015 r. W audycji m.in.: Stabilna sytuacja na wtórnym rynku mieszkań, a na rynku pierwotnym boom. Zobacz więcej na temat: energia migracja technologie
Szparagi: sezon trwa w najlepsze Pobudzają pracę nerek, są niskokaloryczne, zawierają sporo białka i są cennym źródłem witamin, potasu, magnezu, żelaza, selenu i fosforu, a przede wszystkim wspaniale smakują. Trwają szparagowe żniwa. Zobacz więcej na temat: rolnictwo żywność
Proste przepisy na szparagi Świetnie sprawdzają się szparagi zapieczone, pod beszamelem albo owinięte np. szynką parmeńską. Można ze szparagami zrobić tartę. Warto pomyśleć o tym szybko, bo sezon na te warzywa jest krótki. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
Anna Popek poleca szparagi i pyszną zupę z obierek Maj to szczyt sezonu szparagowego. Warto więc poznać kilka porad, jak przygotować potrawy z tego warzywa, które są i smaczne, i zdrowe. Zobacz więcej na temat: Anna Popek kuchnia polska warzywa
Czas na szparagi Dobry sezon dla producentów szparagów, coraz większe ich spożycie w Polsce. Zobacz więcej na temat: ARiMR
"Smaki zdrowia" według Anny Popek - nowy cykl w radiowej Jedynce Na pierwszy ogień oceny, pod względem wartości odżywczej, poszły szparagi! Co wiedzą o tym warzywie Polacy? Jak trafiło na polskie stoły i dlaczego warto pamiętać o jego pełnej nazwie? Zobacz więcej na temat: zdrowie żywność
Nie ma jak szparagi. Poznaj przepisy Lekkostrawne, zdrowe, smaczne. To szparagi, a teraz jest właśnie sezon na to warzywo. - A można z nich wiele zrobić - zachwala Robert Sowa, mistrz kulinarny. Zobacz więcej na temat: przepisy kulinarne zdrowie