Polskie Radio
Section05
grill

Czas na grilla z Misiem Michasiem

Aby było zdrowo, nie należy spieszyć się z przygotowywaniem jedzenia ani w trakcie spożywania posiłku. Fast food nieco temu przeczy, bo z założenia jest to jedzenie, na które nie trzeba długo czekać i można się nim szybko najeść, bo zwykle ma w sobie dużą dawkę tłuszczu i cukru. Jego przeciwieństwem jest slow food, czyli żywność mało przetworzona, przygotowywana w sposób tradycyjny, którą można się delektować.  
Zobacz więcej na temat:  Miś Michaś grill czas wolny

Majówka 2023. Jaki sprzęt i jedzenie wybrać na grilla?

Rozpoczynający się weekend majowy to dobry moment na spotkania z rodziną i przyjaciółmi przy grillu. Podstawą dobrego grillowania jest odpowiedni sprzęt, na którym opiekamy przygotowane potrawy. W "Wolnej sobocie z Jedynką" podpowiadamy, jakie urządzenie wybrać oraz jakie dania warto przyrządzić na grilla. 
Zobacz więcej na temat:  majówka społeczeństwo grill potrawy z grilla elektronika akcesoria kuchenne Karolina Rożej Daniel Wydrych Weronika Puszkar infografika

Ryby (i owoce morza) mają głos!

Olga Bończyk to aktorka i piosenkarka, która swego czasu prowadziła także telewizyjny program kulinarny (zanim to było modne). Jarosław Uściński to słynny warszawski restaurator, szef kuchni i właściciel restauracji Moonsfera. Oboje byli gośćmi Tomasza Żądy, z którym wymienili się niezliczoną ilością przepisów i kulinarnych tricków.
Zobacz więcej na temat:  Trójka Tomasz Żąda STYL ŻYCIA jedzenie podróże Olga Bończyk Stany Zjednoczone grill Floryda Włochy