Gotowanie na otwartym ogniu Gościem audycji "Droga przez mąkę" była Patrycja Walter-Zagórska, autorka książki "Jedzenie, że ogień. Niebanalna uczta w plenerze". Zobacz więcej na temat: grill Dwójka Łukasz Modelski
Czas na grilla z Misiem Michasiem Aby było zdrowo, nie należy spieszyć się z przygotowywaniem jedzenia ani w trakcie spożywania posiłku. Fast food nieco temu przeczy, bo z założenia jest to jedzenie, na które nie trzeba długo czekać i można się nim szybko najeść, bo zwykle ma w sobie dużą dawkę tłuszczu i cukru. Jego przeciwieństwem jest slow food, czyli żywność mało przetworzona, przygotowywana w sposób tradycyjny, którą można się delektować. Zobacz więcej na temat: Miś Michaś grill czas wolny
Planujesz grilla? Jego rozpalenie w niedozwolonym miejscu może skutkować wysokim mandatem Za rozpalanie rusztu z przekąskami w niedozwolonym miejscu może grozić mandat do 5000 zł. Zobacz więcej na temat: POLSKA społeczeństwo służby i bezpieczeństwo grill
Zdrowa majówka: grill bez spalenizny, woda i ruch Podobno jesteśmy najchętniej grillującym narodem na świecie. Robimy to wszędzie, od maja do końca września. - Jeśli zachowa się umiar, dodatkowe kilogramy nam nie grożą - uspokaja dietetyk dietetyk Janek Kurenda. - Trzeba pamiętać o zbilansowanej diecie i o ruchu, i nie martwić się na zapas. Zobacz więcej na temat: Czwórka grill jedzenie aktywność fizyczna STYL ŻYCIA zdrowie zdrowe odżywianie dieta Piotr Galus
Majówka 2023. Jaki sprzęt i jedzenie wybrać na grilla? Rozpoczynający się weekend majowy to dobry moment na spotkania z rodziną i przyjaciółmi przy grillu. Podstawą dobrego grillowania jest odpowiedni sprzęt, na którym opiekamy przygotowane potrawy. W "Wolnej sobocie z Jedynką" podpowiadamy, jakie urządzenie wybrać oraz jakie dania warto przyrządzić na grilla. Zobacz więcej na temat: majówka społeczeństwo grill potrawy z grilla elektronika akcesoria kuchenne Karolina Rożej Daniel Wydrych Weronika Puszkar infografika
Zdrowy grill. O czym warto pamiętać na majówce? Podobno jesteśmy najchętniej grillującym narodem na świecie. Robimy to wszędzie, od maja do końca września. Tylko czy wiemy jak? Zobacz więcej na temat: Czwórka grill jedzenie aktywność fizyczna
Grillowanie jako sztuka kulinarna O sposobie na grillowanie Victora Arguinzoniza, właściciela i szef kuchni restauracji Asador Etxebarri, w "Drodze przez mąkę" opowiedzą Małgorzata Minta i Joanna Mróz. Emisja dziś o godz. 11.00. Zobacz więcej na temat: grill Dwójka Łukasz Modelski gotowanie kulinaria
Wokół grilla z Kacprem Salzmanem Węgiel, brykiet, gaz, a może drewno – na czym najlepiej grillować? W jaki sposób kontrolować temperaturę? Marynować mięso, czy nie marynować? Nacinać kiełbasę, czy nie nacinać? I wreszcie – w jaki sposób sprawdzać, czy jedzenie jest już gotowe? Gościem tego wydania "Drogi przez mąkę" był mistrz grilla Kacper Salzman. Zobacz więcej na temat: grill Dwójka Łukasz Modelski jedzenie
Majówkowy grill - to nie musi być tylko mięso Wielu z nas nie wyobraża sobie majówki bez grilla. Karkówka, szaszłyki i kiełbaski to już standardowy zestaw Polaków. Tymczasem na grillu można przyrządzić dużo więcej. Zobacz więcej na temat: Czwórka majówka relaks wypoczynek Piotr Firan przepisy Weronika Puszkar grill przepisy kulinarne
Majówka: sezon grillowy czas zacząć! Synoptycy na długi majowy weekend zapowiadają pogodę w kratkę. Rodzimych wielbicieli grilla to jednak nie odstrasza: już myślą i kombinują, co położyć na kratkę nad rozpalonym żarem, czym smakowitym zaskoczyć rodzinę i gości? Zobacz więcej na temat: STYL ŻYCIA kuchnia zdrowie grill warzywa karkówka kaszanka Paweł Turski Łukasz Sobolewski Trójka majówka
Smash burger - jak przygotować go samodzielnie w domu? Swoją nazwę smash burger zawdzięcza specjalnej metodzie przygotowywania mięsa. Czy możliwe jest przyrządzenie tego specjału we własnej kuchni? Zobacz więcej na temat: Czwórka muzyka rozrywkowa gotowanie kulinaria hamburger sv jedzenie kuchnia grill Małgorzata Jakubowska Szymon Jaworski Mateusz Kulik
O czym należy pamiętać, by grillowanie było zdrowe i bezpieczne? Długie i słoneczne dni skłaniają do spożywania i przygotowania posiłków na zewnątrz. Sezon na grillowanie w pełni i z tej okazji, zanim przystąpimy do przygotowania potraw, warto pamiętać o kilku istotnych zasadach. Zobacz więcej na temat: Joanna Racewicz grill dieta zdrowie infografika
Grillowe przysmaki w wersji wege – Na grilla możemy wrzucić nie tylko warzywa twarde. Mogą to być także sałaty, kapusta, rzepa, rzodkiewka, por, szparagi, a nawet świeże ogórki – wyliczają goście "Gorącej płyty" Wit Szychowski i Tomasz Czajkowski. Przygotowywać na grillu można oczywiście także owoce, jak choćby jabłka czy gruszki. Zobacz więcej na temat: Adriana Marczewska Trójka dieta grill jedzenie
Jeśli nie grill tradycyjny, to...? Część polskich gmin na podstawie komunikatu Głównego Inspektoratu Ochrony Środowiska zdecydowała się na wprowadzenie zakazu rozpalania grilla, w niektórych przypadkach nawet do końca roku. Nie musi to jednak oznaczać braku możliwości przygotowania potraw z rusztu. Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA zakupy Mateusz Drozda grill dieta
Jak grillują wielcy szefowie kuchni? Jesień to prawdziwy sezon na grill. Profesjonaliści przejmują go od amatorów. W audycji rozmawialiśmy m.in. o tym, na czym polega wysokie grillowanie, jak kontroluje się temperaturę i jakie rodzaje drewna stosować do określonych produktów. Zobacz więcej na temat: kulinaria Łukasz Modelski Dwójka grill
Grillowanie na balkonie – dozwolone czy nie? Sezon na grillowanie już w pełni. Polacy, by korzystać z walorów kuchni z rusztu, wyjeżdżają na działki lub wychodzą do swoich ogrodów, na tarasy i balkony. No właśnie – czy mieszkańcy miast rozpalający grilla na balkonie postępują rozsądnie i, przede wszystkim, zgodnie z prawem? Zobacz więcej na temat: Trójka Marcin Łukawski STYL ŻYCIA grill balkon mieszkanie bezpieczeństwo pożar prawo
Ogień i warzywa – atrakcyjny duet! W tym wydaniu audycji mówimy o gotowaniu w plenerze i bynajmniej nie chodzi tu o mięso z grilla. Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA jedzenie gotowanie Katarzyna Pruchnicka warzywa grill
Ryby (i owoce morza) mają głos! Olga Bończyk to aktorka i piosenkarka, która swego czasu prowadziła także telewizyjny program kulinarny (zanim to było modne). Jarosław Uściński to słynny warszawski restaurator, szef kuchni i właściciel restauracji Moonsfera. Oboje byli gośćmi Tomasza Żądy, z którym wymienili się niezliczoną ilością przepisów i kulinarnych tricków. Zobacz więcej na temat: Trójka Tomasz Żąda STYL ŻYCIA jedzenie podróże Olga Bończyk Stany Zjednoczone grill Floryda Włochy