X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Olivier Nasti: kucharz powinien być artystą

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2015 06:00
Dla kucharza gwiazdka Michelin to jak Oscar dla filmowca. - Ambicja, pracowitość i chęć rozwoju pomogą ci stać się najlepszym szefem kuchni - mówi Oliver Nasti.
Audio
  • Kuchnia to miejsce dla artysty - rozmowa z francuskim kucharzem Oliverem Nasti (Czwórka/Dzień Kobiet)
Fantazja w kuchni jest niezbędna jeśli chcę się stworzyć kulinarne dzieło sztuki
Fantazja w kuchni jest niezbędna jeśli chcę się stworzyć kulinarne dzieło sztukiFoto: Glow Images/East News

Na co dzień Oliver Nasti szefuje nagrodzonej dwoma gwiazdkami w słynnym przewodniku kulinarnym Michelin restauracji Le Chambard w Kayserbergu. W Warszawie gotował dla grona szczęśliwych wybrańców, którym zaserwował m. in. gołębia, węgorza, okonia morskiego i pieczonego ananasa. - Za każdym razem dążę do tego, żeby zaskoczyć klienta. Czy to sposobem przyprawienia, czy niepowtarzalnym smakiem - wyjaśnia Nasti. - Uważam, że wszystkie zawody manualne zawierają pewien element sztuki.

Artyzm Nastiego polega m.in. na sposobie przyrządzania potraw. Kucharz przyznaje, że jedno jako gotuje przez godzinę w temperaturze 64 stopni C. - Jeśli jedzenie jest dobrze przygotowane, to każda kuchnia smakuje wybornie - przekonuje fransuski szef kuchni.

***

Tytuł audycji: Dzień Kobiet

Prowadzą: Katarzyna Dydo, Karina Terzoni

Data emisji: 13.02.2015

Godzina emisji: 8.40

(kul/kd)

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Dominika Wójciak: tradycyjną kuchnię "dosmaczam" po swojemu

Ostatnia aktualizacja: 21.01.2015 12:00
Z zawodu geodeta, z zamiłowania podróżniczka. Dominika Wójciak, zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef, opowiedziała o tym, za co kocha gotowanie.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Piegi - nowy trend w makijażu

Ostatnia aktualizacja: 30.01.2015 10:00
Na wybiegach w Mediolanie i Nowym Jorku pojawiły się modelki, które nie tylko na twarzy, ale również na nogach czy ramionach miały namalowane… piegi.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Nela Mała Reporterka - pasja od małego

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2015 12:20
Pasja potrafi nadać życiu wyjątkowy smak. Doskonale wie o tym Nela, czyli 9-letnia reporterka, która od najmłodszych lat upodobała sobie podróże.
rozwiń zwiń