X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Dominika Wójciak: tradycyjną kuchnię "dosmaczam" po swojemu

Ostatnia aktualizacja: 21.01.2015 12:00
Z zawodu geodeta, z zamiłowania podróżniczka. Dominika Wójciak, zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef, opowiedziała o tym, za co kocha gotowanie.
Audio
  • Dominika Wójciak opowiada o swoim dzieciństwie, pasji gotowania i doświadczeniach, zdobytych w telewizji, a także zawodowych planach (Czwórka/Stacja Kultura)
Dominika Wójciak uwielbia polską kuchnię. Tradycyjne dania uświetnia często niespodziewanymi dodatkami
Dominika Wójciak uwielbia polską kuchnię. Tradycyjne dania uświetnia często niespodziewanymi dodatkamiFoto: mat. pras.

- Moja pasja gotowania sama się nakręca. Sprawia radość mi, a ja widzę, że potrawy sprawiają radość innym - mówi Wójciak. W jej rodzinnym domu jadło się tradycyjnie i sezonowo. - Jedzenie rosło wokół domu, w ogródku, biegało po podwórku - wspomina Wójciak. - Zawsze było świeżo i smacznie.

Prywatnie Wójciak to pasjonatka podróży, a jej ulubioną porą dnia jest świt. Potrafi przejść nawet dwieście kilometrów himalajskimi szlakami, kosztując po drodze lokalnych smakołyków, zbierając kulinarne doświadczenia i gromadząc egzotyczne przyprawy. Ciągle jednak za najpiękniejsze miejsce na świecie uważa swoje rodzinne Podhale.

***

Tytuł audycji: Stacja Kultura

Prowadzi: Katarzyna Dydo

Goście: Dominika Wójciak, zwyciężczyni programu MasterChef

Data emisji: 21.01.2015

Godzina emisji: 10.00

(kd, ac)

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Ewa Wachowicz: od codziennych problemów uciekam w góry

Ostatnia aktualizacja: 14.09.2014 13:00
Miss Polonia, producentka, dziennikarka telewizyjna, rzecznik prasowy rządu, pasjonatka gotowania. Prywatnie Ewa Wachowicz uwielbia grać z córką w popularne planszówki, a także spacerować, słuchając audiobooków.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jarmuż, pokrzywa, brukiew. Zapomniane przepisy kulinarne powracają do łask

Ostatnia aktualizacja: 28.10.2014 12:00
Przepisy kulinarne i same składniki potraw składniki co jakiś czas przeżywają swoje odrodzenie. Pokrzywa, czy sok z brzozy, znane sprzed lat, znów stają się popularne. Zwłaszcza, że - by je dostać - wcale nie trzeba odwiedzać drogich restauracji. Wiele z takich produktów znaleźć można nawet w centrach miast, na przykład na drzewach owocowych.
rozwiń zwiń

Czytaj także

W Meksyku nawet słodycze mają smak chilli

Ostatnia aktualizacja: 16.01.2015 12:33
- Można znaleźć lizaki, gumę do żucia i żelki z tą przyprawą - mówiła w Jedynce Isabel Balderas, szefowa kuchni jednej z meksykańskich restauracji w Warszawie.
rozwiń zwiń