X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Słodkie desery z aromatem przypraw i ziół

Ostatnia aktualizacja: 21.09.2016 19:30
Tymianek, majeranek, jałowiec, mięta… w "Dniu Kobiet" udowodnimy, że zioła potrafią odmienić smak każdego dania – również deserów.
Aromat świeżych ziół może być przepyszny również w słodkim deserze
Aromat świeżych ziół może być przepyszny również w słodkim deserzeFoto: pixabay/RestaurantAnticaRoma

O tych kulinarnych eksperymentach opowie nam Lara Gessler, córka słynnej restauratorki Magdy Gessler, oraz autorka książki "Słodki zielnik Lary", która pasję do gotowania odziedziczyła po mamie i tacie - cukierniku. Jej debiutancka książka to efekt fascynacji naturą i potrzeby dzielenia się własnymi doświadczeniami. Kiedy pojawi się w księgarniach?

Wcześniej w audycji przyjrzymy się również sylwetce Catherine Deneuve, posłuchamy rad babci w cyklu "Babcia radzi" oraz porozmawiamy z Pauliną Święcańską, autorką choreografii do isntalacji tanecznej "Drzewo życia".

***

Na "Dzień Kobiet" zapraszamy w piątek (23.09) w godz. 6.05-9.00. Audycję poprowadzą Aleksandra Jasińska i Karina Terzoni.

jsz

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Sukces w gastronomii? "Bez pasji nie ma szans"

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2016 14:40
Na dworach królewskich i arystokratycznych mieli wysoki status społeczny. W epoce stołówek szkolnych i zakładowych też lepiej było z nimi nie zadzierać, a dziś - czy opłaca się być kucharzem?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Food Revolution Day. Smacznego i na zdrowie!

Ostatnia aktualizacja: 14.05.2016 14:00
- Food Revolution Day to akcja, która pokazuje, że działania na rzecz promocji zdrowego żywienia może zrobić każdy z nas we własnym domu - mówi kucharz Grzegorz Łapanowski i dodaje, że wystarczy zacząć... gotować.
rozwiń zwiń