X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Sukces w gastronomii? "Bez pasji nie ma szans"

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2016 14:40
Na dworach królewskich i arystokratycznych mieli wysoki status społeczny. W epoce stołówek szkolnych i zakładowych też lepiej było z nimi nie zadzierać, a dziś - czy opłaca się być kucharzem?
Audio
  • Jakie cechy trzeba mieć, by praca w gastronomii miała sens i przynosiła nam radość? (Instytut Zatrudnienia/Czwórka)
Czy stanie przy garach może się opłacać? Sprawdziliśmy to w Instytucie zatrudnienia
Czy "stanie przy garach" może się opłacać? "Sprawdziliśmy to w "Instytucie zatrudnienia"Foto: Glow Images/East News

- Jeśli ktoś kocha gotować i nie boi się ciężkiej pracy, może ze swojego hobby uczynić sposób na życie - wyjaśnia szefowa kuchni, Agata Wojda. I dodaje, że w tym fachu papier nie jest potrzebny, wiek też nie ma znaczenia, przede wszystkim liczą się smak i kreatywność.

Praca kucharza polega dziś nie tylko na przygotowywaniu dań, ale także na eksperymentowaniu, ciekawej dekoracji potraw, układaniu menu. Nasz gość tłumaczy, dlaczego karierę w gastronomii warto zaczynać od najniższego szczebla i zdradza proste patenty na dania z najwyższej półki.

***

Tytuł audycji: Instytut Zatrudnienia

Prowadzi: Katarzyna Węsierska

Gość: Agata Wojda (szef kuchni restauracji "Opasły tom")

Data emisji: 7.04.2016

Godzina emisji: 12.00

kul/mg

 

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Wrocław od kuchni, czyli kulinarne wycieczki po mieście

Ostatnia aktualizacja: 19.12.2015 12:45
Agnieszka Szydziak i Aneta Pacuła-Podemska bacznie śledzą trendy we wrocławskiej gastronomii, oprowadzają smakoszy kulinarnymi szlakami i organizują spotkania z szefami kuchni oraz degustacje.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Magda Gessler zdradza, czego nigdy nie zje

Ostatnia aktualizacja: 07.01.2016 13:05
Prowadzi własne restauracje i jeden z najpopularniejszych programów kulinarnych w polskiej telewizji. Jak twierdzi, ma jeszcze wiele marzeń i planów, ale woli o nich nie mówić, by nie zapeszać.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Zawód: nurek. Praca, która jest pasją

Ostatnia aktualizacja: 07.01.2016 07:00
Zawodowy nurek może pracować na przykład w portach i na platformach wiertniczych, czyszcząc obiekty położone pod wodą. Druga opcja to bycie instruktorem nurkowania.
rozwiń zwiń