X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Lodówkowa sytuacja podbramkowa. Jak się obronić?

Ostatnia aktualizacja: 03.10.2014 16:30
Nie zawsze chce nam się zrobić zakupy i samemu coś ugotować. Czasem sytuacja finansowa nie pozwala też na to, by skrzętnie wypełnić lodówkę i na kilka tygodni mieć spokój. Każdy chyba przeżył kiedyś taką sytuację, ale dzięki radom Czwórki być może już się ona nigdy nie powtórzy.
Audio
  • Które produkty spożywcze zawsze powinniśmy mieć w domu? (Czwórka/Mamy to)
Czy Rosjan czekają puste lodówki?
Czy Rosjan czekają puste lodówki?Foto: Glow Images/East News

Kucharz Grzegorz Łapanowski wychodzi z założenia, że dobrze być przygotowanym na każdą okazję i sytuację. Szczególnie taką podbramkową, gdy z zaskoczenia dzwonią do nas znajomi z informacją o odwiedzinach. - Zawsze warto mieć to, co się dobrze przechowuje, czyli wszelkie makarony, kasze, ryż. Podobnie jest z puszkami, w których możemy mieć tuńczyka, paprykę albo groszek. Dobrze przechowują się też suszone owoce. W zasadzie wszystko to, co nie psuje się w szybkim czasie jak warzywa i owoce, na pewno nam się przyda - podpowiedział kuchmistrz.
PRZECZYTAJ: Kitchensurfing - zamów kucharza do domu

Suchy pokarm to jedno, warto mieć jeszcze coś, co zmieszamy z makaronem albo ryżem, żeby było smacznie i pożywnie. Abstrahując już od tego, że pusta lodówka wygląda niezbyt efektownie. - Dojrzewające wędliny i sery to dobry pomysł, bo wystarczą na długo. Ja mam zawsze masło i jaja. Na pewno przyda się oliwa. Już na bazie tego można zrobić coś, co na pewno zadowoli i nas i gości - doradził Łopanowski.
Jakie produkty można zamrozić na długi czas? Czy można zapełnić lodówkę produktami i tanimi i pożywnymi? Przekonacie się o tym słuchając zapisu audycji "Mamy to".
ac/kul

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Z otyłością można walczyć przez edukację

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2014 16:00
Od lat utarło się, że człowiek fajny to ten szczupły. Jednak z drugiej strony w Polsce mamy do czynienia z najszybszym w Europie przyroście osób otyłych, szczególnie w młodym pokoleniu.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Woda z cytryną - to pierwszy zastrzyk energii

Ostatnia aktualizacja: 23.08.2014 15:20
Zdrowe odżywianie nie oznacza sprowadzania produktów z kosmosu, czy kupowania drogich sprzętów do przygotowania dań. Patenty, które zdradza gość Czwórki są tanie i skuteczne.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak czytać etykiety?

Ostatnia aktualizacja: 29.09.2014 14:10
Na każdym produkcie, który wprowadzany jest do sprzedaży, możemy znaleźć etykietę, która zawiera kod kreskowy i składniki. Szkopuł w tym, że większość z nas ich albo nie czyta, albo nie rozumie, co zawierają.
rozwiń zwiń