Nie jem mięsa, bo nie lubię!

Ostatnia aktualizacja: 11.12.2014 11:30
Mięso nie jest niezastąpione twierdzą wegetarianie. A badania pokazują, że jedząc warzywa i owoce jesteśmy zdrowsi.
Kapusta, brukselka i brokuły nie wychodzą z mody, ale sięgamy po coraz bardziej oryginalne smaki
Kapusta, brukselka i brokuły nie wychodzą z mody, ale sięgamy po coraz bardziej oryginalne smaki Foto: GlowImages/EastNews

Oczywiście dietę należy zmieniać z głową i dbać o jej rożnorodność. Należy też pamiętać, że wegetarianizm to nie tylko to, co kładziemy na talerzu. To styl życia i myślenia.

Porozmawiamy o tym z dietykami, ekspertami i wegetarianami.

***

Na audycję "Mamy to" zapraszamy w piątek (12.12) w godz. 12.00-13.00. Program poprowadzi Patryk Kuniszewicz.

(kul)

Prowadzą aktywny tryb życia, uprawiają sport. Wielu z nich pracuje nad doskonaleniem osobowości.

http://www.poradnikzdrowie.pl/diety/odchudzajace/dieta-wegetarianska-sposob-na-dobre-i-dugie-zycie_36118.html
Prowadzą aktywny tryb życia, uprawiają sport. Wielu z nich pracuje nad doskonaleniem osobowości.

http://www.poradnikzdrowie.pl/diety/odchudzajace/dieta-wegetarianska-sposob-na-dobre-i-dugie-zycie_36118.html
Prowadzą aktywny tryb życia, uprawiają sport. Wielu z nich pracuje nad doskonaleniem osobowości.

http://www.poradnikzdrowie.pl/diety/odchudzajace/dieta-wegetarianska-sposob-na-dobre-i-dugie-zycie_36118.html
Czytaj także

Kult szczupłego ciała? Nic z tego, wciąż tyjemy!

Ostatnia aktualizacja: 17.06.2014 12:00
Już ponad dwa miliardy osób na świecie ma nadwagę lub problemy z otyłością alarmują lekarze. To problem, który narasta w niepokojącym tempie, niezależnie od szerokości geograficznej ani zamożności danego państwa.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Pascal Brodnicki: dobry kucharz musi mieć żyłkę odkrywcy

Ostatnia aktualizacja: 03.11.2014 13:00
W gotowanie bawi się coraz więcej osób, niezależnie od płci i wieku. Stało się to modne. Co zrobić, żeby stało się również sposobem na dostatnie życie?
rozwiń zwiń
Czytaj także

Oleoturystyka - na tropie dobrej oliwy

Ostatnia aktualizacja: 26.11.2014 16:50
- Oliwę się próbuje, a nie kupuje po opakowaniu - przestrzega kucharz. - Smak testujemy, siorbiąc. Jeśli poczujemy w gardle drapanie, mamy do czynienia z oliwą najwyższej jakości.
rozwiń zwiń