Food Think Tank. "Żeby życie miało smak"

Ostatnia aktualizacja: 19.03.2016 16:00
Wyprowadzili gotowanie z kuchni na ulicę. Grają "w pomidora", tworzą kulinarne instalacje, wydają gastro-zina. - W jedzeniu jest jeszcze wiele do odkrycia i my zamierzamy to udowodnić - przekonuje ekipa Food Think Tank.
Audio
  • Food Think Tank - rozmowa z kolektywem z Wrocławia, który oprawia kulinarne wizjonerstwo (Tędy po trendy/Czwórka)
Food Think Tank to wizjonerzy kulinarni, którzy do tematu jedzenie podchodzą kompleksowo i wszystkimi zmysłami (zdj. ilustracyjne)
Food Think Tank to wizjonerzy kulinarni, którzy do tematu jedzenie podchodzą kompleksowo i wszystkimi zmysłami (zdj. ilustracyjne)Foto: East News/Glow Images

W kolektywie działają fachowcy z wielu dziedzin. Są wśród nich szefowie kuchni, naukowcy, ceramicy, muzycy, rolnicy, bariści. - Łącząc nasze talenty uzupełniamy się i czynimy z przygotowania i spożywania posiłków pewien rytuał - tłumaczą goście Czwórki.


Czytaj także
jedzenie restauracja 1200.jpg
Food porn. Ekshibicjoniści przy stole

O swoich kolacjach mówią "wieczerza" i nie ukrywają, że gościom stawiają wysoko poprzeczkę. - W trakcie ostatniego wieczoru, który odbywał się pod hasłem "Las. Instalacja" nie serwowaliśmy dań. Ludzie sami musieli je zdobyć. Wygrzebać z ziemi, wyciągnąć, odkleić - mówi Tomasz Hartman.

Food Think Tank to także powrót do korzeni gotowania, także na etapie komunikacji. W audycji tłumaczymy, co zrobić, żeby trafić na taką "wieczerzę" i zdradzamy, co kolektyw pokaże na festiwalu Nowe Horyzonty we Wrocławiu.

***

Tytuł audycji: Tędy po trendy

Prowadzący: Aleksandra Jasińska, Kamil Jasieński

Goście: Tomasz Hartman, Jędrzej Stelmaszek, Marcin Wokan i Michał Czekajło (Food Think Tank)

Data emisji: 19.03.2016

Godzina emisji: 10.00

kul/pg

Czytaj także

Proste przepisy na szybkie i smaczne dania

Ostatnia aktualizacja: 28.02.2015 12:30
- Polacy są otwarci na nowe smaki, ale ja patrzę na gotowanie po domowemu - mówi Magda Grzegorczyk, która na kanale Gotuje.Skutecznie.Tv prezentuje przepisy na proste i smaczne dania.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Marcin Kuc: wciąż nie trafiłem na mój kulinarny Mount Everest

Ostatnia aktualizacja: 07.06.2015 14:19
Jest smakoszem i autorem męskiego bloga kulinarnego "Jaja w kuchni”. Jego zdaniem w gotowaniu chodzi o to, by było szybko, smacznie i konkretnie.
rozwiń zwiń