X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Nie marnuj jedzenia! "Rób pizzę"

Ostatnia aktualizacja: 07.10.2016 16:00
- Na co dzień nie zdajemy sobie z tego sprawy, ale jeśli przestaniemy marnować jedzenie to możemy zaoszczędzić w skali roku nawet do 2 tysięcy złotych. A co robić z resztkami? Najlepiej pizzę - przekonuje Maria Kowalewska z Federacji Polskich Banków Żywności.
Audio
  • Sprawdzone sposoby na to, by nie marnować jedzenia (Dajesz radę/Czwórka)
Pizzetki to alterntywa dla pizzy
Pizzetki to alterntywa dla pizzyFoto: Pixabay/Unsplash/dom. publiczna

Kiedy jednak wiemy, że na pewno czegoś nie zjemy, wtedy możemy skorzystać z idei "foodsharing". - Produkty możemy przynieść do jadłodzielni, albo skorzystać z pomocy banków żywności. W zeszłym roku udało im się zebrać ponad 140 tysięcy ton żywności, z których skorzystało 2 miliony osób - opowiada gość Czwórki. 

Sposobów na to, by nie marnować jedzenia jest wiele. W audycji podpowiadamy, jak z resztek w lodówce wyczarować ekskluzywną kolację, sprawdzamy, które produkty wyrzucamy najczęściej i tłumaczymy, co tak naprawdę znaczy komunikat "najlepiej spożyć przed".  

***

Tytuł audycji: "Dajesz Radę"

Prowadzi: Marta Hoppe

Goście: Maria Kowalewska (Federacja Polskich Banków Żywności)

Data emisji: 8.10.2016

Godzina emisji: 14.07

kul/kd

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

"Na krzywy ryj" - jak przeżyć, jedząc tylko produkty ze śmietników?

Ostatnia aktualizacja: 10.08.2015 19:00
Monika Stasiuk to freeganka - je to, co inni wyrzucają do śmieci. Efekty swojej akcji prezentuje razem z kolegą Krzyśkiem w portalu społecznościowym i na kanale "Na krzywy ryj".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Czy przemysł spożywczy nas truje?

Ostatnia aktualizacja: 17.03.2016 16:24
Większość z nas w sklepach sięga po produkty, które wyglądają najlepiej. Czy ich doskonały wygląd zawsze idzie w parze z jakością?
rozwiń zwiń