Zjedz śniadanie jak Michael Douglas

Ostatnia aktualizacja: 16.04.2014 15:30
Najbardziej brawurowy sposób na zdobycie śniadania? Znajdziesz go w filmie Joela Schumachera "Upadek".
Audio
  • Jak przyrządzić omlet z "Upadku"? (Czwórka/Poranek OnLine)
kadr z filmu Upadek, reż. Joel Schumacher
kadr z filmu "Upadek", reż. Joel SchumacherFoto: mat. prasowe

Los Angeles. Jest niezwykle upalny dzień. Mężczyzna w samochodzie, na którego tablicy rejestracyjnej widnieje napis D-Fens - z angielskiego "defense", czyli obrona, stoi znów w korku ulicznym. Zaciska zęby i stara się zachować spokój, chociaż przeżywa trudny okres.

Sprawdź przepis na naleśniki na miarę Oscara >>>

Z każdą minutą atmosfera gęstnieje, a kolejne "przygody" prowadzą głównego bohatera do tragicznego finału. W jednej ze scen William Foster (w tej roli Michael Douglas) wchodzi do restauracji, żeby zjeść sniadanie. Na miejscu okazuje się, że właśnie skończył się czas serwowania porannego menu. Nie wytrzymuje, wyciąga broń i zmusza obsługę do przygotowania omleta z szynką i serem.

Jeśli chcesz poznać przepis na to danie i uniknąć przykrych sytuacji w "śniadaniowych" miejscówkach posłuchaj nagrania z "Poranka OnLine" .

(kul/kd)

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Carving - bo człowiek je oczami...

Ostatnia aktualizacja: 15.08.2013 11:00
Żyjemy w czasach, w których równie ważny co smak jest także wygląd potraw. Nic więc dziwnego, że szefowie kuchni i restauratorzy prześcigają się w pomysłach, które mają oczarować klientów.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Hummus najlepszym sposobem na rozpoczęcie wizyty w Izraelu

Ostatnia aktualizacja: 28.08.2013 16:30
Ostatnio robi furorę, nie tylko wśród wegetarian i wegan. Hummus podobno pochodzi z Libanu, ale jest także popularną potrawą w kuchniach: arabskiej, kaukaskiej i żydowskiej.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Anna Starmach: podczas świąt jestem tradycjonalistką

Ostatnia aktualizacja: 25.12.2013 18:29
- Nie lubię eksperymentować w kuchni podczas świąt. Uważam, że nasze tradycyjne potrawy są genialne i wyśmienite. Nie ma po co ich zmieniać - mówi w Czwórce Anna Starmach. - Jestem dumna z polskiej kuchni.
rozwiń zwiń