X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Student w połączeniu z kuchnią to wybuchowa mieszanka

Ostatnia aktualizacja: 24.04.2012 08:00
Niezdrowa, ale smaczna i przede wszystkim tania - razem z naszą reporterką Kasią Tarnopolską zgłębiliśmy tajniki kuchni studenckiej.
Audio

Studencka kuchnia to zbiór przepisów jak z niczego zrobić coś w miarę jadalnego. W miarę, bo często w normalnych warunkach po prostu wyrzucilibyśmy takie danie.

W "Poranku" Kasia Tarnopolska i Romek Wójcik zajrzeli w najciemniejsze zakamarki typowo studenckiej kuchni. Nieumyte naczynia, na których powstaje nowa kolonia zarazków i patenty na szybkie, zapychające żołądek dania.

- Studencka kuchnia najczęściej jest złożona z kanapek, a więc jest bardzo niedoborowa - mówiła dietetyk Anna Wolska. - Kanapka z serem, wędliną wnosi niewiele wartości odżywczych. Studenci, żeby podtrzymać energię sięgają po przekąski, które są wysokokaloryczne, ale niezdrowe - podkreślała.

Zdaniem ekspertki takie żywienie negatywnie wpływa na nasze samopoczucie. Tymczasem wystarczy niewielki wysiłek, by w godzinę przygotować zdrowe i smaczne posiłki na cały dzień. Dobrze ugotowana botwinka, zastąpi nam batonik, zaś zjedzenie po kawie grejpfruta wzmocni działanie kofeiny. By podpowiedzieć studentom jak urozmaicić swoje żywienie, dietetycy przygotowali specjalny program "Witalność na talerzu". Więcej na ten temat dowiesz się słuchając nagrania audycji.

bch

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Backpacking, czyli tanie podróżowanie

Ostatnia aktualizacja: 17.04.2012 20:50
Praktyczne porady tuż przed długim majowym weekendem. Dowiedz sie, wszystkiego, co powinieneś, zanim wyruszysz w podróż
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak ułożyć sobie życie z psem po przejściach?

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2012 08:00
Adoptując czworonoga ze schroniska często chcielibyśmy od razu przychylić mu nieba. Tymczasem na początku przede wszystkim powinniśmy skupić się na jego wychowywaniu.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Sterowany doping na Euro?

Ostatnia aktualizacja: 22.04.2012 19:30
Europejska Federacja Piłkarska podpisała kontrakt z profesjonalną firmą, która, będzie miała za zadanie rozruszać kibiców.
rozwiń zwiń