X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Kultowe książki kucharskie. "Sztuka fermentacji" to biblia kiszenia

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2019 12:52
- Moda na kiszonki w Polsce trwa cały czas - mówi Michał Kępiński, kucharz. - Dziś możemy mówić o modzie na fermentowanie produktów, których do tej pory nie kisiliśmy - dodaje. 
Audio
  • Kucharz Michał Kępiński opowiada o kiszeniu i książce "Sztuka fermentacji" (Pierwsze słyszę/Czwórka)
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: Pixabay

shutterstock jedzienie kuchnia potrawa drewno 1200.jpg
Kultowe książki kucharskie: Barbara Bytnerewiczowa - Potrawy z mąki i kasz

- Codziennie w naszej diecie znajdziemy produkty sfermentowane - kefir, chleb, sery, dojrzewające wędliny. Kiszona kapusta, ogórki, zakwasy na żur czy barszcz czerwony to produkty, które zna każdy - mówi ekspert w rozmowie z Michałem Piwowarkiem. 

Jeśli jednak ktoś nie ma pojęcia o kiszeniu, a chciałby się tym zająć, Michał Kępiński poleca biblię kiszenia czyli książkę "Sztuka fermentacji" Sandora Katza. W tej publikacji można znaleźć wszystko, od podstaw z kiszenia warzyw, owoców po kiszenie chleba czy wędlin. 

- Ciekawym pomysłem jest np. kiszenie kwiatów, po to by uzyskać inny smak - mówi kulinarny ekspert. A jak najprościej coś ukisić? Czy kiszonki domowe są takie same jak te ze sklepu? O tym w materiale z audycji "Pierwsze słyszę". 


***

Tytuł audycji: Pierwsze słyszę

Prowadzi: Kamil Jasieński

Materiał: Michał Piwowarek

Data emisji: 2.01.2019

Godzina emisji: 7.15

pj/kd

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Ćwierczakiewiczowa - pierwsza kulinarna celebrytka

Ostatnia aktualizacja: 24.10.2018 11:40
- Kariera Lucyny Ćwierczakiewiczowej była niezwykła. Jako pierwsza w naszym kraju zaistniała na scenie kulinarnej i rozwaliła system - mówi Gosia Molska. 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kultowe książki kucharskie. "Potrawy z różnych stron świata"

Ostatnia aktualizacja: 19.12.2018 13:28
"Potrawy z różnych stron świata" to książka z 1984 roku. Autorem jest Maciej Halbański. - To książka przezabawna, a jednocześnie inspirująca - mówi Gosia Molska, dziennikarka kulinarna i podróżniczka.
rozwiń zwiń