X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Kuchnia koreańska. Jak Marta Dymek oczyszcza lodówkę

Ostatnia aktualizacja: 10.10.2018 11:41
- Ostatnie lata spędziłam na przemieszczaniu się w różne miejsca - opowiada Marta Dymek, autorka bloga Jadłonomia. - Zdecydowanie często wypadało to gdzieś w Azji i stamtąd przywiozłam sporo różnych publikacji i książek - dodaje. 
Audio
  • Marta Dymek poleca kuchnię koreańską i gotuje bibimbap (Pierwsze słyszę/Czwórka)
Bibimbap, zdj. ilustracyjne
Bibimbap, zdj. ilustracyjneFoto: pixabay

Jedną z książek, które Marta Dymek przywiozła z podróży jest "The Korean Kitchen: 75 Healthy, Delicious and Easy Recipes". Jak na nią trafiła opowiadała Michałowi Piwowarkowi. - W Korei byłam na zaproszenie ambasady oraz ministerstwa. W związku z tym mogłam "męczyć" przeróżnych urzędników, z którymi się spotykałam o pomoc w zdobywaniu materiałów, przepisów i inspiracji - wspomina. 

Istotną informacją jest funkcjonowanie w Korei osobnego ministerstwa, które zajmuje się opieką nad kuchnią narodową i tradycjami kulinarnymi. - Tam bardzo poważnie traktuje się jedzenie - mówi Marta Dymek. - Kuchnia koreańska jest teraz bardzo modna, to zasługa działań koreańskich urzędników - dodaje. 

A co znajdziemy w książce "The Korean Kitchen: 75 Healthy, Delicious and Easy Recipes"? Który rozdział zasługuje na szczególną uwagę? Jaką potrawę Marta Dymek przygotowała w towarzystwie Michała Piwowarka? I jak dzięki temu pozbyła się resztek z lodówki? O tym w rozmowie z audycji "Pierwsze słyszę". 

***

Tytuł audycji: Pierwsze słyszę

Prowadzi: Kamil Jasieński

Materiał: Michał Piwowarek 

Data emisji: 10.10.2018

Godzina emisji: 7.15

pj

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Beza z cieciorki i żelatyna z glonów. Mickey Rotten o bogactwie kuchni wegańskiej

Ostatnia aktualizacja: 17.04.2018 09:52
- Gotuję odkąd skończyłem osiem lat. Ta praca jest moją pasją i wiele z tego, co teraz umiem nauczyłem się sam. Dużo czytam i uczę się od innych - opowiadał Mickey Rotten, kucharz, autor kanału vegeTABLE.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Marieta Marecka gotuje z książki z 1973 roku

Ostatnia aktualizacja: 03.10.2018 10:33
Wydaje się, że w dobie internetu książki kucharskie nie są już potrzebne. Zastąpują je blogi, filmy na YouTube czy zwyłe gify. Tymczasem mistrzowie kuchni wracają do kultowych publikacji. 
rozwiń zwiń