X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
Polskie Radio Dzieciom

Co dobrego zjeść na Słowacji?

Ostatnia aktualizacja: 25.08.2019 16:01
Pyszna zupa fasolowa, czosnkowa, kapuśniak a może zupa bryndzowa, a po niej smażony ser? Posłuchajcie, co jada się u naszych południowych sąsiadów.
Audio
mat. ilustracyjne
mat. ilustracyjneFoto: pixabay.com

Gość Polskiego Radia Dzieciom: Ludmila Miller.

Przyrządzamy potrawy, dowiadujemy się o pochodzeniu niektórych składników, poznajemy historie poszczególnych dań, a na deser uczymy się zasad savoir vivre. W każdą niedzielę o godz. 15.00, do stołu zaprasza Marta Powałowska.

Data emisji: 25.08.2019


Zobacz także

Czytaj także

Kuchnia niemiecka

Ostatnia aktualizacja: 11.08.2019 16:01
Wbrew obiegowym opiniom bogata w różnorodność potraw i dań.  To nie tylko golonki, schaby, sznycle, kiełbasy, do tego ziemniaki w różnych postaciach czy kiszona kapusta.  Miliony Turków, Greków czy Włochów przybywających od ponad 50 lat do Niemiec, urozmaicili kuchnię naszego zachodniego sąsiada dodając jej orientalnego i śródziemnomorskiego smaku. 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Szwedzkie specjały

Ostatnia aktualizacja: 18.08.2019 16:01
Co zjeść w Szwecji? Kanapkę z krewetkami, köttbullar czyli słynne pulpeciki mięsne, podawane z konfiturą z borówek, kiszone śledzie czy może ..tort kanapkowy?
rozwiń zwiń