Polskie Radio Dzieciom

Sałatka z jarmużem i dynią

Ostatnia aktualizacja: 08.09.2019 16:01
Ciemnozielony jarmuż i pomarańczowa dynia, a do tego czerwone suszone pomidory.. Jak bedzie smakowało takie kolorowe połączenie.
Audio
mat. ilustracyjne
mat. ilustracyjneFoto: pixabay.com

Przyrządzamy potrawy, dowiadujemy się o pochodzeniu niektórych składników, poznajemy historie poszczególnych dań, a na deser uczymy się zasad savoir vivre. W każdą niedzielę o godz. 15.00, do stołu zaprasza Marta Powałowska.

Data emisji: 08.09.2019


Zobacz także
Czytaj także

Kuchnia niemiecka

Ostatnia aktualizacja: 11.08.2019 16:01
Wbrew obiegowym opiniom bogata w różnorodność potraw i dań.  To nie tylko golonki, schaby, sznycle, kiełbasy, do tego ziemniaki w różnych postaciach czy kiszona kapusta.  Miliony Turków, Greków czy Włochów przybywających od ponad 50 lat do Niemiec, urozmaicili kuchnię naszego zachodniego sąsiada dodając jej orientalnego i śródziemnomorskiego smaku. 
rozwiń zwiń
Czytaj także

Szwedzkie specjały

Ostatnia aktualizacja: 18.08.2019 16:01
Co zjeść w Szwecji? Kanapkę z krewetkami, köttbullar czyli słynne pulpeciki mięsne, podawane z konfiturą z borówek, kiszone śledzie czy może ..tort kanapkowy?
rozwiń zwiń