X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
Lato z Radiem 2019

Jak dobrze upiec chleb? "Lato z Radiem" w piekarni w Koluszkach

Ostatnia aktualizacja: 27.08.2019 12:55
Mało nas do pieczenia chleba? Na pewno nie! Reporter Maciej Walecki udał się do piekarni w Koluszkach, gdzie poznał tajniki związane z pieczeniem chleba. Dowiedział się także jak rano musi wstać piekarz, aby świeże pieczywo dotarło do sklepów i na nasze stoły. 
Audio
Lato z Radiem w piekarni w Koluszkach
"Lato z Radiem" w piekarni w Koluszkach Foto: PR

W ofercie piekarni znajdziemy takie wyroby jak: chleb żytni, mieszany, pszenny z różnego rodzaju nasionami. Dzisiaj "Lato z Radiem" wypiekało również swój chleb. Okazuje się, że nie jest to łatwa sztuka, ponieważ musi on mieć odpowiedni kolor, wagę, a przede wszystkim musi być wypiekany w odpowiedniej temperaturze. Czy Maciej Walecki sprostał piekarniczemu wyzwaniu?

Jakie składniki potrzebne są do upieczenia chleba? Jak powinno się wyrabiać ciasto? Jak poznać czy chleb jest już upieczony?

Zapraszamy do wysłuchania dołączonych nagrań. 

***

Tytuł audycji: Lato z Radiem 

Prowadzi: Agnieszka Kunikowska

Reporter: Maciej Walecki 

Data emisji: 27.08.2019

Godzina emisji: 9 - 12

ans

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak