X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Dorota Masłowska i Henry Green podani na tacy

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2015 17:48
Rozmowa o książkach "Więcej niż możesz zjeść. Felietony parakulinarne" Doroty Masłowskiej oraz "Kochając" Henry'ego Greena.
Fragment okładki książki Doroty Masłowskiej Więcej niż możesz zjeść
Fragment okładki książki Doroty Masłowskiej "Więcej niż możesz zjeść"Foto: mat. prasowe Noir sur blanc

Dorota Masłowska opublikowała tom "Więcej niż możesz zjeść. Felietony parakulinarne" w wydawnictwie Noir sur blanc. To zbiór tekstów o jedzeniu publikowanych przez pisarkę w magazynie "Zwierciadło" w latach 2011-2013. Felietony te mocno odbiegają od tradycyjnego pojęcia rubryki kulinarnej, a nawet jawnie je przedrzeźniają.

Henry Green uważany jest za jednego z najwybitniejszych pisarzy angielskiego modernizmu, a "Kochając" to jedna z najważniejszych i zarazem najbardziej znanych powieści pisarza. W polskim przekładzie pióra Andrzeja Sosnowskiego dzieło ukazało się w kwietniu 2015 r. nakładem wrocławskiego Biura Literackiego.

O książkach dyskutować będą krytycy literaccy Magdalena Miecznicka i Piotr Kofta.

***

Na audycję "Czytelnia" zapraszamy w piątek (17.07) w godz. 17.30-18.00. Program poprowadzi Małgorzata Szymankiewicz.

materiały promocyjne/mc

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Ekstremalny "Big Brother" w książce Knausgårda

Ostatnia aktualizacja: 22.05.2015 18:00
- On się pokazuje bez skóry, wszystkie nerwy i komórki czuciowe ma na wierzchu - mówił o bohaterze drugiej części powieści Karla Ovego Knausgårda p.t. "Moja walka" Piotr Kofta.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Polscy mieszczanie nienawidzą samych siebie?

Ostatnia aktualizacja: 19.06.2015 20:00
- Mieszczanie jako klasa społeczna nigdy nie mieli w Polsce szczęścia - mówił Piotr Kofta, omawiając książkę "Dysforia. Przypadki mieszczan polskich" Marcina Kołodziejczyka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Najnowsza powieść Eco, czyli satyra na media

Ostatnia aktualizacja: 03.07.2015 19:00
W "Temacie na pierwszą stronę" Umberta Eco odnajdujemy elementy political fiction, thrillera, romansu i gorzkiej groteski.
rozwiń zwiń