Aniela Rubinstein. "Dama przy kuchennym stole"

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2018 17:00
- Nela wywoływała sensację na salonach. Z jednej strony była damą i żoną wielkiego wirtuoza, a z drugiej była permanentną kucharką - powiedziała Ula Ryciak, autorka książki "Nela i Artur. Koncert intymny Rubinsteinów".
Audio
  • Rozmowa z Ulą Ryciak, autorką książki "Nela i Artur. Koncert intymny Rubinsteinów" (Droga przez mąkę/Dwójka)
Książka Uli Ryciak Nela i Artur. Koncert intymny Rubinsteinów.
Książka Uli Ryciak "Nela i Artur. Koncert intymny Rubinsteinów".Foto: materiały prasowe

- Choć miała służbę, lubiła mieć wszystko pod kontrolą. Zdarzało się, że w trakcie przyjęcia znikała w swojej pięknej sukni, szkła do kuchni, zakładała fartuch i zaczynała coś lepić – dodała Ula Ryciak, podkreślając, że łączenie roli damy i kucharki nie podobało się Arturowi Rubinsteinowi.

Jakie kulinarne opowieści snuła wśród gości Aniela Rubinstein i jaką nową modę wprowadziła na hollywoodzkich salonach? O tym w nagraniu audycji.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Ula Ryciak (autorka książki "Nela i Artur. Koncert intymny Rubinsteinów")

Data emisji: 03.02.2018

Godzina emisji: 12.00

mz/pg

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak
Zobacz także

Czytaj także

Langwedocja, czyli wino i królik w potrawce

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2018 15:40
- Wcześniej pogardzane jako wina codzienne, nagle dostały się na szczyt. Kilkanaście lat temu wina z Langwedocji były bardzo popularne, także wśród koneserów. Dziś znów o nich cicho - mówił w Dwójce Marek Bieńczyk.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kuchnia francuska. Paul Bocuse we wspomnieniach

Ostatnia aktualizacja: 27.01.2018 13:40
W audycji "Droga przez mąkę" rozmawialiśmy o zmarłym w styczniu tego roku znakomitym francuskim szefie kuchni.
rozwiń zwiń