Kuchnia francuska. Paul Bocuse we wspomnieniach

Ostatnia aktualizacja: 27.01.2018 13:40
W audycji "Droga przez mąkę" rozmawialiśmy o zmarłym w styczniu tego roku znakomitym francuskim szefie kuchni.
Audio
  • Kuchnia francuska. Paul Bocuse we wspomnieniach (Droga przez mąkę/Dwójka)
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: kaboompics/Pixabay/domena publiczna

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Goście: Olga Badowska z magazynu "Mlask" oraz magazynu "Usta", Małgorzata Minta - autorka bloga Minta Eats i dziennikarka "Wysokich obcasów" oraz Joanna Mróz - autorka frobloga Warsaw Foodie.

Data emisji: 27.01.2018

Godzina emisji: 12.00

mz/bch

Czytaj także

Mięso i grzyby w maśle. Tak jadała Anglia za czasów Darwina

Ostatnia aktualizacja: 15.01.2018 14:30
- W zasadzie wszystko, co trafiało na stół wielkiego uczonego, było według jego żony najlepsze z masłem lub śmietaną. Zasadą było, że im więcej ich było, tym lepiej. No i ser, dużo sera - mówiła w Dwójce Laura Osęka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Langwedocja, czyli wino i królik w potrawce

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2018 15:40
- Wcześniej pogardzane jako wina codzienne, nagle dostały się na szczyt. Kilkanaście lat temu wina z Langwedocji były bardzo popularne, także wśród koneserów. Dziś znów o nich cicho - mówił w Dwójce Marek Bieńczyk.
rozwiń zwiń