X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Węgierska kuchnia to dużo więcej niż gulasz

Ostatnia aktualizacja: 09.04.2018 12:48
- Węgry mocno promują swoją kulturę kulinarną i jej niezwykłą różnorodność. Restauratorzy mocno się starają, by pokazać, że węgierska kuchnia nie ogranicza się do papryki, gulaszu i salami - przekonywała w Dwójce Małgorzata Minta.
Audio
  • O gali przyznania gwiazdek przewodnika "Michelin" najlepszym restauracjom w naszej części Europy (Droga przez mąkę/Dwójka)
zdj. ilustracyjne
zdj. ilustracyjneFoto: shutterstock.com

darwin100.jpg
Mięso i grzyby w maśle. Tak jadała Anglia za czasów Darwina

26 marca w Budapeszcie odbyła się gala przyznania gwiazdek przewodnika "Michelin" najlepszym restauracjom w naszej części Europy. O tej imprezie oraz o dyplomacji kulinarnej Węgier opowiadała w audycji dziennikarka i blogerka kulinarna. 

- To było przełomowe wydarzenie, bo nigdy dotąd "Michelin" nie zawędrował tak daleko na wschód. Gala premiery przewodnika opisującego najciekawsze restauracje z największych miast europejskich, która odbyła się w stolicy Węgier, była dla tamtejszych restauratorów niepowtarzalną okazją do zaprezentowania swego kunsztu i przekonania publiczności do bogactwa węgierskiej kuchni – mówiła Małgorzata Minta. 

Jak wyglądała wielka gala przewodnika "Michelin"? Na czym polegały pokazy gotowania organizowane przez restauratorów? Jakie potrawy królowały na stołach? Czy promocja kultury kulinarnej prezentowana w Budapeszcie jest warta naśladowania? O tym w nagraniu audycji.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Małgorzata Minta  (dziennikarka i blogerka kulinarna)

Data emisji: 7.04.2018

Godzina emisji: 12.00

mko/jp

 

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Pierwsze prawo restauracji: nie zadzieraj z kelnerem

Ostatnia aktualizacja: 07.08.2016 14:00
– Niezbyt dobrze jest podpaść komuś, kto nas karmi – mówił Jakub Milszewski, współautor książki "Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć zanim wyjdziesz coś zjeść".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Noma. Słynna kopenhaska restauracja w wersji 2.0

Ostatnia aktualizacja: 26.02.2018 13:23
- Tak jak Noma była o kuchni ultralokalnej, tak Noma 2.0 jest o składnikach całej Skandynawii - mówiła w Dwójce dziennikarka kulinarna Małgorzata Minta, która odwiedziła nową siedzibę jednej z najsłynniejszych restauracji na świecie.
rozwiń zwiń