Andrzej Wojtasik poleca wegańskie rameny

Ostatnia aktualizacja: 30.11.2025 14:00
Ponad 50 przepisów inspirowanych tradycjami kulinarnymi Japonii, Chin i Korei skrywa w sobie książka "Wegańskie rameny". Jej autor - Andrzej Wojtasik - był gościem audycji "Droga przez mąkę".
Ramen to danie kuchni japońskiej
Ramen to danie kuchni japońskiejFoto: Shutterstock.com/Ekaterina Kondratova

>>> Posłuchaj audycji "Droga przez mąkę"

W swojej publikacji Andrzej Wojtasik odkrywa przed czytelnikami wegańskie oblicza jednego z najpopularniejszych dań – ramenu

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadził: Łukasz Modelski

Data emisji: 30.11.2025

Godz. emisji: 14.00

Czytaj także

Marcin Wojtasik o ramenie: to były początkowo chińskie kluski

Ostatnia aktualizacja: 25.07.2025 17:17
Niech pierwszy rzuci pałeczkami, kto nie słyszał o ramenie. Jednak mało kto wie tyle o tym daniu, co Marcin Wojtasik, antropolog i socjolog zajmujący się kuchnia azjatycką. W Czwórce opowiedział o znaczeniu ramenu dla Japończyków, a także wyjaśnił, w jaki sposób osiągnąć ten niepowtarzalny smak.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Ugotujemy ramen i sprawdzimy jak smakuje stolica

Ostatnia aktualizacja: 16.10.2025 17:48
Na temat dania o nazwie ramen opowiedziano już wiele. W Czwórce uczynimy z niego drogowskaz do podróży po Japonii, a w tę podróż zabierze nas Marta Skorupska, autorka bloga Mochiko. W "Podano do stołu" ruszymy też na spacer po warszawskich ulicach. 
rozwiń zwiń