X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Czego Thomas Keller uczy mistrzów kuchni

Ostatnia aktualizacja: 28.11.2018 12:16
- Tak to jest w dzisiejszych czasach, że książki kucharskie mają nie tylko przekazać wiedzę na temat gotowania i zdjęcia gotowych dań, ale są też gotowymi albumami - mówi kucharz Michał Kępiński. 
Audio
  • Michał Kępiński kucharz, fan kiszonek opowiada o kuchni Thomasa Kellera (Pierwsze słyszę/Czwórka)
Michał Kępiński
Michał Kępiński Foto: Michał Piwowarek/Czwórka

W tych albumach odnajdujemy szereg informacji, jak żyje dany szef kuchni czy jak działa restauracja, jak wygląda jego dzień pracy czy praca w danym miejscu. 

- Książka "The French Laundry" Thomasa Kellera jest połączeniem tego wszystkiego - mówi gość Michała Piwowarka. - Keller to guru amerykańskiej gastronomii od długiego czasu. Utrzymuje poziom 3 gwiazdek Michelina, oprócz French Laundry posiada kilka innych restauracji, od najmłodszych lat zajmował się gastronomią. Praktycznie wszyscy najważniejsi szefowie kuchni, w obecnych czasach, wyszli spod rąk Thomasa Kellera - dodaje. 

Czego uczy Thomas Keller? Czego może się od niego nauczyć zwykły użytkownik? Na jakie smaki stawia mistrz kuchni? I jak ugotować zieloną zupę? O tym w rozmowie z Michała Kępińskiego. 

***

Tytuł audycji: Pierwsze słyszę

Prowadzi: Mateusz Fusiarz

Materiał: Michał Piwowarek

Gość: Michał Kępiński (kucharz, fan kiszonek)

Data emisji: 28.11.2018

Godzina emisji: 7.16

pj/kul

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Kuchnia wg Alaina Ducasse'a. Przepisy słynnego kucharza wydane po polsku

Ostatnia aktualizacja: 07.11.2018 14:59
O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia. Trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden. 
rozwiń zwiń