X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Kuchnia wg Alaina Ducasse'a. Przepisy słynnego kucharza wydane po polsku

Ostatnia aktualizacja: 07.11.2018 14:59
O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia. Trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden. 
Audio
  • Alain Ducasse wraca do korzeni. Przepisy na klasyczne potrawy w książce „Naturalnie” (Pierwsze słyszę/Czwórka)
Alain Ducasse, francuski kucharz
Alain Ducasse, francuski kucharzFoto: JB Autissier/PAP

"Naturalnie" - pierwsze polskie wydanie książki francuskiego kucharza Alaina Ducasse'a "Naturalnie" - pierwsze polskie wydanie książki francuskiego kucharza Alaina Ducasse'a

- Ducasse pracuje w branży od wielu lat. Uznawany jest za jednego z najlepszych kucharzy na świecie. W pewnym momencie zwrócił się w stronę kuchni opartej na lokalnych i sezonowych produktach. I tak, jest szefem z kilkunastoma gwiazdkami Michelin, ale stwierdził, że na co dzień ludzie potrzebują prostych przepisów. Z tej potrzeby powstała książka "Naturalnie" - mówił David Gabouriad, kucharz, Francuz, od kilku lat mieszkający w Polsce.

- W książce znalazły się przepisy bardzo klasycznie i zupełnie nietuzinkowe - przekonywał Gabouriad.

Jakie receptury zdradził w książce mistrz francuskiej kuchni? Jakim kluczem posłużył się przy opracowywaniu receptur? Czy wszystkie są na tyle uniwersalne, że jesteśmy w stanie bez problemu odtworzyć je we własnych domach? Jak promuje ideę "zero waste"? O tym w nagraniu audycji. 

Zofia i Kasia Pilitowskie 1200.jpg
Zosia i Kasia Pilitowskie: gdy coś się nie klei, dodaj do tego jajko

***

Tytuł audycji: Pierwsze słyszę

Prowadzi: Kamil Jasieński

Materiał: Michał Piwowarek

Gość: David Gabouriad (kucharz, Francuz, od kilku lat mieszkający w Polsce)

Data emisji: 7.11.2018

Godzina emisji: 8.17

ac/kul

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Emigracja zarobkowa Polaków w komiksie "Fotostory Londyn"

Ostatnia aktualizacja: 01.11.2018 13:41
- Spędziłem w Londynie z przerwami rok, ale komiks, który opowiada o tym mieście nie jest przełożeniem 1:1 zdarzeń, które się tam wydarzyły - mówił Dominik Sześniak, autor komiksu "Fotostory Londyn".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Mariusz Szczygieł: o swoich bohaterach starałem się pisać subtelnie

Ostatnia aktualizacja: 05.11.2018 13:04
- Nie chcę mówić, że napisałem książkę o braku. Jest w tym słowie coś bardzo smutnego, przegrana. Ja piszę o "nie ma", a to może być wartością - mówił o swojej najnowszej książce dziennikarz i reportażysta Mariusz Szczygieł.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Zosia i Kasia Pilitowskie: gdy coś się nie klei, dodaj do tego jajko

Ostatnia aktualizacja: 06.11.2018 13:00
- Mówi się, że jest wszystkim, czego potrzeba. Potwierdza to nasza kultura, w której najważniejsze święta nie obejdą się bez tego produktu - mówiły Zofia i Kasia Pilitowskie, autorki książki "Jajko. Znakomite przepisy z jajkiem w roli głównej".
rozwiń zwiń